Ministrul Energiei, vizită la Râmnicu Vâlcea

Prefectul Sebastian Fârtat l-a însoțit astăzi pe ministrul Energiei, domnul Virgil Popescu, în vizita pe care acesta a efectuat-o în județul Vâlcea. Un alt obiectiv din județul Vâlcea pe care ministrul Energiei l-a vizitat a fost și hidrocentrala Lotru-Ciunget.

Ministrului Energiei a vizitat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice – ICSI Râmnicu Vâlcea, unde a discutat cu cercetătorii vâlceni, între altele, și despre Strategia națională pe hidrogen pe care actualul Guvern o are în vedere în Planul Național de Reconstrucție și Reziliență (PNRR), în condițiile în care România, ca și celelalte state ale Uniunii Europene, va trebui ca până în anul 2030 să găsească soluții pentru a reduce cu 50% emisiile de gaze cu efect de seră, iar până în anul 2050 să devină neutră din acest punct de vedere.

Ministrul Virgil Popescu a declarat că hidrogenul este combustibilul viitorului, iar actualul Guvern are în vedere trei direcții clare în ceea ce privește utilizarea și dezvoltarea de noi tehnologii pe bază de hidrogen – folosirea pentru încălzirea populației a unui blend între hidrogen și gazul natural, producerea de hidrogen din energie regenerabilă și dezvoltarea de noi concepte de tipul green city. În această ultimă direcție, Guvernul României are în vedere implementarea, în parteneriat cu institutul de cercetare vâlcean, a două proiecte pilot – unul în județul Mehedinți și celălalt în județul Constanța, proiecte pe care le-a prezentat deja Comisiei Europene.” a comunicat Instituția Prefectului Vâlcea

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *