Bălceşti, oraş modernizat cu fonduri europene

Bălceştiul se transformă, pentru cel puţin 3 ani, într-un şantier

Printre proiecte care se derulează anul acesta la Bălceşti, cele mai importante sunt asfaltarea drumurilor şi modernizarea instituţiilor de învăţământ. Toate aceste lucrări sunt prinse pe Axa 13 POR. Este vorba despre un proiect integrat de aproximativ 5 milioane de euro. Prin acest proiect vor fi prinse în vederea amenajării şcoala din satul Otetelişu şi cea din Bălceşti. Ambele şcoli vor fi modernizate din temelii şi dotate cu mobilier de ultimă generaţie. Pe lângă aceste două şcoli, în proiect sunt prinse în vederea asfaltării 11,3 kilometri de drumuri, pe o lungime de 2,7 kilometri se vor moderniza trotuarele din oraş, iar pe o lungime de 18 kilometri se vor amenaja rigole. Tot în cadrul acestui proiect se vor amenaja trei terenuri de sport sintetice şi unul cu gazon natural. Toate terenurile vor fi dotate cu nocturnă, unde se vor putea ţine meciuri care ar putea participa la Super Ligă. Se va construi în satul Otetelişu o sală de festivităţi modernă, unde se vor putea ţine conferinţe şi se va amenaja un spaţiu recreativ dotat cu mobilier urban, sistem de irigaţii, iluminat public şi internet. Investiţia cuprinde obiective care trebuie îndeplinite, fiindcă oraşul încă are drumuri neasfaltate.

„Cu bani europeni atraşi, imaginea oraşului nostru se va schimba. În prezent se lucrează la modernizarea drumurilor de interes local, este vorba despre drumul Vasilaţi – Chiculeşti – Palei, unde deja s-a trecut la turnarea celui de-al doilea strat de asfalt, adică stratul de uzură. Podeţele care servesc la accesul spre proprietăţi deja sunt finalizate. În prezent se completează pe o lungime de 1,5 kilometri lucrările de dalare a şanţurilor. Urmează să se construiască un parapet metalic pe tronsonul de drum care traversează Dealul Răii şi va începe lucrarea de asfaltare şi pe DC104, este vorba despre drumul care duce spre stadionul orăşenesc. Pentru un oraş respectabil, pentru o societate dezvoltată, mobilitatea auto este esenţială şi trebuie asigurată prin infrastructura rutieră. Drumurile, indiferent de categoria lor sunt cele care permit deplasarea rapidă şi economică a comunităţii. Tot prin acest proiect se vor face lucrări şi în zona de centru a oraşului pentru modernizarea trotuarelor pe o lungime de 130 de metri”, a precizat primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca.

Pe lângă toate aceste lucrări, în acest an vor începe lucrările la Spitalul Orăşenesc. Clădirea va fi reabilitată, dar şi extinsă, pentru o mai bună funcţionalitate a sistemului medical. Printre cele opt proiecte depuse la Compania Naţională de Investiţii, oraşul Bălceşti se va bucura şi de reabilitarea Casei de Cultură, a drumurilor de interes local şi judeţean, dar şi de extinderea reţelelor de apă, canalizare şi gaze naturale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *