Chimia revine pe final și remizează cu Tg. Mureș

În cel de-al doilea meci din cadrul turneului final de junioare 1 de la Turda, Chimia Râmnicu Vâlcea a remizat astăzi cu Arena Tg. Mureș, scor 32-32 (16-22).

După victoria din primul meci, cu Baia Mare (37-33), Chimia a reușit o remiză importantă, 32-32 cu Arena Tg. Mureș, echipă unde joacă junioarele de la SCM Rm. Vâlcea, Lupei și Țîrle. Fetele Nicoletei Lazăr au fost departe de adevărata valoare în prima repriză, în care nu au reușit să se apere deloc, au încasat 22 de goluri și au intrat la cabine conduse cu șase goluri. În repriza secundă, Chimia s-a apărat însă mult mai bine și a redus din handicap. În ciuda eforturilor de a reveni în joc, Vâlcea părea învinsă cu cinci minute înainte de final, în care era condusă cu 27-32. Când crezi în șansa ta până și lupți până la final, destinul pregătește uneori mici minuni. Astfel, în ultimele cinci minute, fetele pregătite de Nicoleta Lazăr și Dana Joița au marcat de cinci ori, fără a mai primi gol și astfel au terminat meciul la egalitate, scor 32-32, un punct mare în lupta pentru accederea în semifinale.

Cu trei puncte obținute după două jocuri, Chimia își joacă șansa la semifinale mâine, în derby-ul cu Corona Brașov. În această seară s-a mai disputat partida Corona – Baia Mare 26-25 și echipa brașoveană este deja calificată. Vâlcea este sigură de semifinale dacă nu pierde cu Corona, dar se poate califica și în cazul unei înfrângeri, cu condiția ca Tg. Mureș nu câștigă cu Baia Mare. În cazul în care Vâlcea pierde mâine cu Corona și Tg. Mureș câștigă, locul 2 va fi decis la golaveraj. Din cealaltă serie, CSM București și CSM Galați sunt deja calificate în semifinale.

CHIMIA RÂMNICU VÂLCEA – ARENA TÂRGU MUREȘ 32-32 (16-22)

Vâlcea: Marica-Bercu, Dumitriu – Coman 15, Stana 7, Istratie 5, Comănescu 2, Dincă 1, Clenci 1, Sandu 1, Ailincăi, Iordache, Țucu, Caralicea. Antrenori: Nicoleta Lazăr, Daniela Joița.

Tg. Mureș: Both, Szasz, Jitaru – Gal 9, Sîrb 6, Lupei 6, Țifui 5, Moldovan 3, Virag 2, Țîrle 1, Mureșan. Antrenor: Liana Costea.

Clasament:

  1. Corona 4 puncte
  2. Chimia 3p
  3. Tg.Mureș 1p
  4. Baia Mare 0 p

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *