Chimia, în marea finală!

Chimia Rm. Vâlcea a dat lovitura la turneul final de junioare 1 de la Turda, unde va juca finala mare!

Echipa pregătită de Nicoleta Lazăr și Dana Joița a făcut meciul anului chiar în semifinala de azi, în care pleca cu șansa a doua, contra CSM București. Cu o apărare perfectă și poartă imbatabilă, Chimia a pornit ca din tun, a controlat clar semifinala cu CSM, pe care a câștigat-o surprinzător de clar! Era 9-2 în minutul 11, apoi 12-6 în minutul 24. La pauză, Chimia avea 14-9. CSM s-a apropiat doar la 3 goluri în minutul 36, apoi fetele Nicoletei Lazăr s-au desprins din nou.

În condițiile în care vâlcencele au condus cu 5-6 goluri pe toată durata părții secunde, finalul a fost unul fără emoții. S-a terminat 27-21 și echipa vâlceană a sărbătorit victoria minute bune pe parchet. O victorie poate neașteptată, ținând cont că Vâlcea s-a calificat cu emoții și din Grupa Valoare, dar și în semifinale. Norocul ține însă cu cei puternici!

”Toată lumea și-a dorit să câștige această semifinală cu CSM, în care adversarele ne-au privit de sus, parcă erau câștigătoare înainte să înceapă meciul. Am fost foarte supărată ieri după meciul cu Corona, dar azi toată echipa s-a mobilizat extraordinar. Am jucat perfect, portarul Marica a apărat senzațional, apărarea a fost excelentă. Noi câștigăm când trebuie, important e că suntem în finală” a spus antrenorul principal, Nicoleta Lazăr, care a plâns de fericire.

”A fost o victorie muncită, din primul minut până în ultimul și am avut un portar de excepție. Felicit fetele pentru toată munca depusă” a declarat și secundul Daniela Joița.

În finala mare de la Turda, Chimia va juca sâmbătă cu învingătoarea din cealaltă semifinală, Corona Brașov, meciul care poate fi revanșa. Indiferent de rezultatul de mâine, toată echipa și antrenoarele de la Chimia merită multe felicitări pentru un sezon excelent și o medalie strălucitoare. În plus, după ce au impresionat la Turda, este de așteptat ca junioarele 1 să aibă parte în vară de numeroase oferte la echipele din Liga Națională.

CSM BUCUREȘTI – CHIMIA RÂMNICU VÂLCEA 21-27 (9-14) 

CSM: Dumitrache, Scăunașu, Preda – Stoica 10, Mihai 4, Csavar 3, Dumitrașcu 3, Gheorghe 1, Mohamed, Turcan, Petrea, Geamănu, Sărățeanu, Voica, Petre. Antrenori: Răzvan Udriștoiu, Florica Iliescu.

Chimia: Marica-Bercu, Dumitriu – Coman 12, Dincă 8, Ailincăi 2, Stana 2, Iordache 2, Țucu 1, Comănescu, Clenci, Istratie, Sandu, Caralicea, Drăgoescu. Antrenori: Nicoleta Lazăr, Daniela Joița.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *