Amenajarea unui aerodrom în Horezu, proiect creionat de Nicolae Sărdărescu încă din primul mandat, prinde contur

Toată zona Treapt va fi schimbată şi va deveni punctul de atracţie al staţiunii. Platoul va avea un aerodrom în primă fază pentru avioane uşoare, spune primarul Nicolae Sărdărescu. Investiţia este una de amploare pentru întreaga zonă, iar, după aprobarea tuturor avizelor va urma licitaţia de începere a lucrărilor. În proiect este cuprins şi un heliport cu hangare. „Pentru această investiţie proiectarea este făcută, dar trebuia făcut un alt Plan Urbanistic Zonal. În prezent proiectul este prins în acest PUZ nou. Mai avem un singur aviz de luat, pe care-l aşteptăm de la Autoritatea Aeronautică Română. Vom construi şi aerodromul în parteneriat public-privat, dar şi centura ocolitoare, pentru care proiectul este depus în vederea finanţării. Cel care va construi va permite oraşului Horezu să fructifice toate veniturile care vor deriva din această activitate, şi asta fiindcă vom avea şi un heliport cu câteva hangare. Investitorii din zona Vârful lui Roman au nevoie de transportul aerian fiindcă vor aduce turişti din străinătate şi le vom crea această facilitate. Aerodromul este esenţial, fiindcă Vâlcea şi Gorjul nu au o asemenea facilitate. Mai mult, cândva, la Horezu a fost un aerodrom, chiar dacă era utilitar. Îndeplinim deci toate condiţiile necesare”, mai spune primarul Nicolae Sărdărescu.

Proiectul va fi de o mare anvergură, iar oraşul va cunoaşte o dezvoltare şi mai mare. O parte din zona respectivă, prinsă în noul PUZ s-a lotizat pe o suprafaţă de 10 hectare, fiindcă administraţia locală are în plan să ofere teren în concesiune celor care vor să îşi construiască aici pensiuni, hoteluri sau restaurante: „Avem cereri puternice de la nişte investitori şi le-am dat loturi în concesiune. În zonă avem noi investitori, numai Dumbrafox angajează peste 35 de persoane necalificate pentru seră şi zona de plante, la care se mai adaugă un spaţiu pentru comercializarea florilor şi prezentare”, a precizat primarul.

Dezvoltarea infrastructurii de sănătate, la Horezu

Spitalul Orăşenesc Horezu va fi cel mai dotat spital din Regiunea Oltenia.

Pentru Spitalul Orăşenesc Horezu, cu bani europeni, în valoare de 2,5 milioane de euro s-a achiziţionat aparatură de ultimă generaţie. S-a adus deja computerul tomograf, aparatul de osteoporoză, mamograful, braţul C, softul de telemedicină, iar pe data de 15 martie va veni din Germania şi RMN-ul: „În prezent se lucrează pentru a amenaja zona unde va fi montată toată această aparatură, plus o masă foarte inteligentă de radiografie. Tot pentru spital am mai obţinut o finanţare europeană de 3,5 milioane de euro, reprezentând aparatura pentru zona Unităţii de Primiri Urgenţe, unde vom avea toată tehnica necesară. După ce vom monta toată această aparatură medicală, Spitalul Orăşenesc Horezu va fi cel mai dotat spital din Regiunea Oltenia. Softul de telemedicină ne ajută foarte mult, fiindcă înlocuieşte medicii specialişti. Avem cadre medicale pentru manipulare, iar acest soft de telemedicină şi contactele cu spitalele universitare asigură în 24 de ore diagnosticul şi recomandarea medicală. Întreaga aparatură medicală este Siemens, iar computerul tomograf îţi dă şi previziunea pe următoarele 30 de zile”, a punctat primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Unitatea sanitară din Horezu acoperă 22 de localităţi, dar, pe lângă acestea, are recomandări din multe alte zone, pentru tratarea afecţiunilor oncologice. În urma evaluării făcută de Comisia independentă, Spitalul Orăşenesc Horezu este unul dintre cele mai recomandate spitale din ţară, având peste 80% dintre parametri îndepliniţi. La Horezu funcţionează de asemenea un centru de vaccinare pentru campania de imunizare anti-COVID a populaţiei cu o linie patru fluxuri, dotat cu bani din bugetul local al primăriei, la care sunt arondate 20 de localităţi şi oraşul Berbeşti. În cadrul centrului îşi desfăşoară activitatea trei medici.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *