La Bălceşti se va construi cea mai mare piaţă agroalimentară din judeţ

Oraşul Bălceşti va avea cea mai mare piaţă agroalimentară, ne informează primarul Constantin Aleca. Proiectul a fost depus şi se află în fază de finanţare la Compania Naţională de Investiţii. Noua piaţă se va întinde pe 1200 de metri pătraţi construibili. Oraşul Bălceşti se află într-un proces rapid de dezvoltare, iar prezenţa unei pieţe de mari dimensiuni era absolut necesară, pentru a asigura desfăşurarea unui comerţ de produse alimentare proaspete conform exigentelor europene şi a siguranţei alimentare.

„Proiectul este cu adevărat unul spectaculos. Vorbim, practic, despre un centru comercial, fiindcă va avea inclusiv restaurant, cofetărie, fast food. Va fi o piaţă agroalimentară modernă, construită de la zero şi dotată la cele mai înalte standarde. Vor fi spaţii special amenajate pentru legume şi fructe, pentru peşte, carne şi produse lactate. Clădirea va fi dotată cu aer condiţionat şi încălzire pe timp de iarnă. Oraşul Bălceşti se află într-un proces rapid de dezvoltare, şi am considerat că cetăţenii au nevoie de o astfel de piaţă, de un astfel de spaţiu comercial, pentru că, după cum spuneam, nu este vorba doar despre o piaţă agroalimentară. Va fi un centru comercial modern, unde producătorii din zonă îşi vor putea expune produsele în condiţii dintre cele mai bune, iar cetăţenii vor putea cumpăra în condiţii de maximă igienă şi siguranţă. Vom demara şi acest proiect foarte curând, este extrem de necesar, şi va completa în mod benefic nevoile oamenilor din zonă”, a explicat primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca.

Construcţia va fi una modernă, dar, în acelaşi timp, va respecta arhitectura zonei. Noua piaţă va oferi condiţii civilizate atât pentru comercianţi, cât şi pentru locuitori, dar şi pentru cei din localităţile învecinate, care se aprovizionează din acest loc.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *