Parcul Unirii din Băile Olăneşti, o oază de linişte şi bunăstare pentru locuitorii şi turiştii din staţiuni

Pentru a întregi frumuseţea Parcului Unirii din Băile Olăneşti este montată o fântână muzicală luminoasă, dar şi un iaz placat cu piatră. Pentru activităţi sportive în aer liber au fost montate şi aparate de fitness, iar informaţiile despre staţiune şi trasee se găsesc în parc, pe un panou automatizat.

Primarul Sorin Vasilache susţine că Parcul Unirii din Băile Olăneşti este un punct de atracţie foarte important pentru turişti: „Proiectul s-a realizat cu fonduri europene atrase şi a cuprins modernizarea în totalitate a zonei, construirea staţiei de reciclare a apei, a fântânii arteziene muzicală luminoasă. În parc este amenajat un iaz cu pompe de recirculare a apei şi a fost dotat cu mobilier urban: bănci şi coşuri de gunoi. Parcul este dotat cu aparatură de fitness pentru activităţi sportive în aer liber, mese de şah, s-au turnat rulouri de gazon natural. În subteran există o instalaţie de asigurare a umidităţii şi sistem de irigare. De asemenea, în parc există şi un ceas floral şi un panou cu informaţii despre ceea ce reprezintă staţiunea şi calităţile oraşului”, a precizat primarul. 

În zona accesului principal este amplasat un ceas urban, astfel încât să poată fi observat inclusiv din zonele învecinate parcului. Sunt montate instalaţii wi-fi, iar parcul este dotat cu un sistem de iluminat fiabil şi eficient, prin înlocuirea celor 28 de corpuri de iluminat, dar şi plantarea a 82 de arbori de diferite specii în ton cu flora locală.

„În viitorul apropiat, staţiunea Băile Olăneşti va căpăta o nouă înfăţişare, în primul rând datorită proiectelor europene care se vor realiza în oraş”, a precizat primarul social-democrat Sorin Vasilache. Oraşul Băile Olăneşti reprezintă o zonă cu interes major pentru dezvoltarea întregului judeţ. Aici turismul balnear este bine reprezentat, puterea binefăcătoare a apelor minerale ajungând să fie cunoscută în întreaga ţară. Motorul oraşului Băile Olăneşti îl reprezintă staţiunea şi agenţii economici, recunoaşte primarul Sorin Vasilache, pentru care identificarea fondurilor privind dezvoltarea turistică a oraşului este o prioritate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *