La Budeşti, Ion Vlădulescu le oferă premii în bani, diplome, trofee, flori şi biciclete elevilor din comunitate

La Budeşti a devenit deja o tradiţie faptul că, la final de an şcolar, elevii merituoşi din localitate vor fi premiaţi pentru excelenţă de administraţia locală care le va acorda bani, distincţii, diplome, trofee, flori, iar cei care trec în clasa a V-a vor primi mult aşteptatele biciclete.

Ion Vlădulescu îi asigură pe elevii cu rezultate bune la învăţătură că se pot bucura de preţuirea administraţiei locale, iar aceste premii de excelenţă se vor acorda an de an. Primarul a iniţiat acest proiect la nivelul localităţii încă din primul mandat însă, pe lângă componenta financiară pe care o face Primăria şi Consiliul Local Budeşti s-au adăugat şi mult aşteptatele biciclete.

Primarul spune că aceste premii atractive reprezintă o recunoaştere şi o atenţie deosebită a administraţiei locale pentru toţi copiii din localitate: „O să menţinem acest obicei şi o să premiem şi anul acesta elevii care au rezultate bune. Premiile vor fi în bani pentru toţi copiii, iar elevii de clasa a V-a vor primi în dar biciclete, exact cum am promis. Prin urmare, anul acesta, 23 de copii vor primi biciclete pe care noi ne bucurăm că le putem oferi în continuare. Îmi doresc încurajarea prezenţei la şcoală, îmi doresc ca elevii din şcolile noastre să aibă performanţe, îmi doresc cât mai mulţi copii sa înveţe în şcolile de pe raza localităţii. Consider că acest lucru pe care-l facem este un stimulent, o încurajare a copiilor noştri de a-şi da mai mult interesul pentru învăţătură. Noi alocăm fondurile către şcoală, iar Consiliul de Administraţie al şcolii stabileşte valoarea premiilor şi de la ce medie se vor premia copiii. Cert este că anul trecut au primit premii un număr foarte mare de elevi, aproximativ 50. Bicicletele se dau doar la copiii de clasa a V-a, fiindcă acum trei ani toţi copiii de la clasa a V-a până la clasa a VIII-a au primit biciclete. Ulterior am oferit biciclete doar pentru cei care trec din clasa a IV-a în clasa a V-a, şi asta deoarece copiii din clasele mari au deja. Prin stimulentele şi atenţia pe care o acordăm actului educaţional din localitate am reuşit, într-un procent destul de mare, să-i atragem pe micuţi să îşi desfăşoare activitatea în şcolile noastre. Şi asta fiindcă părinţii sunt mulţumiţi de cadrele didactice, de confortul de care copiii dispun. La şcolile de pe raza localităţii învaţă aproximativ 360 de elevi şi ne dorim şi mai mulţi”, a precizat primarul localităţii Budeşti, Ionel Vlădulescu.

Grădiniţă nouă cu program prelungit şi şcoală modernă

În noua grădiniţă de la Budeşti îşi pot desfăşura activitatea două grupe de preşcolari. Din partea părinţilor sunt solicitări, iar primarul este de acord să o transforme într-o grădiniţă cu program prelungit. În acest sens, clădirea dispune de suficiente spaţii pentru amenajarea bucătăriei, a sălii de dormit pentru cei mici şi a unui spaţiu de joacă, într-un stil cât mai modern. Grădiniţa este dotată cu mobilier şi jucării, sistem de supraveghere, grupuri sanitare şi centrală termică. În perioada următoare va fi amenajat în curte şi un loc de joacă pentru copii. „Grădiniţa este funcţională, în prezent este cu program normal, dar, din luna septembrie va fi cu program prelungit. Directorul şcolii a depus deja documentaţia la Inspectoratul Şcolar pentru înfiinţarea posturilor. Prin urmare, din luna septembrie avem grădiniţă cu program prelungit, dar şi o şcoală modernă, dotată, extinsă şi reabilitată, unde vor începe cursurile elevii claselor V-VIII. Lucrările s-au finalizat, urmează recepţia, acum suntem în procedurile de achiziţie pentru dotări, echipamentele sunt licitate. Dotările constau începând de la mobilier până la întreg pachetul IT. Este o şcoală dotată de la zero care la toamnă îşi va deschide porţile. În localitate avem 6 şcoli şi 6 grădiniţe. În acest moment funcţionează 5 şcoli şi 6 grădiniţe. Dorinţa mea este ca nici o şcoală să nu se închidă, toate şcolile să funcţioneze, a precizat primarul localităţii Budeşti. La capitolul infrastructură educaţională şi sănătate primarul are depus la Compania Naţională de Investiţii un proiect pentru construirea unui teren de sport, pentru care a primit adrese că proiectul este prins în program, în etapa de evaluare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *