Virgil Pîrvulescu va câștiga garantat alegerile interne din PNL Râmnicu Vâlcea, în ciuda cozilor de topor

Viceprimarul Râmnicului, Virgil Pîrvulescu va câștiga garantat alegerile interne pentru șefia PNL Râmnicu Vâlcea, în ciuda cozilor de topor care încearcă să îi blocheze cu orice preț ascensiunea politică. Deși face parte din alt partid politic și, teoretic, nu ar trebui să-i fiarbă oala în legătură cu ceea ce se întâmplă în alte partide, primarul Gutău pare că se află el însuși în campania PNL, se implică mai ceva ca un activist de partid veritabil și a început să-l atace la modul direct pe actualul viceprimar, cu scopul de a bloca prin orice mijloace ascensiunea sa politică. Care este motivul? Pur și simplu teama, un sentiment care îți face uneori să tremure partea din spate a pantalonilor chiar și atunci când nu bate vântul, pentru că te vezi în viitor, peste câțiva ani, singur și uitat de toată lumea, bântuind prin casele acelea mari și goale pe care ți le-ai construit și, mai grav, fără să ai acces la filonul de aur care circulă acum pe sub municipiul Râmnicu Vâlcea. Ce vrea Gutău? Este simplu: vrea bani, nu contează cum și prin ce mijloace, nu contează pe cine trebuie să omoare politic pentru asta, pur și simplu s-a agățat cu ghearele de acest oraș și nu vrea cu nici un preț să-i dea drumul. Cu acest scop a scos la iveală în ultimele zile o așa-zisă înregistrare (știți, același timp de materiale care au fost folosite în procesele sale, și unii judecători au constatat la final că fapta nu există), prin care vrea să inducă râmnicenilor ideea că Virgil Pîrvulescu ar face parte din aceeași categorie, a oamenilor rapace, avizi după funcții, după putere și după bani. Despre a cui categorie vorbim? Aici las imaginația cititorilor să găsească răspunsul.

Înregistrarea cu bucluc      

Înregistrarea realizată în condiții discutabile a fost, chipurile, „scursă” de la una dintre ședințele de partid ale PNL Vâlcea, făcând furori în presa locală și în cea națională. În înregistrare este un discurs al viceprimarului Virgil Pîrvulescu, în care abordează mai multe subiecte interne ale Partidului Național Liberal. Ca și cum ar fi descoperit vreo pepită la momentul potrivit, Mircia Gutău s-a asigurat că a transmis pe pagina sa personală de Facebook un mesaj care ar fi trebuit să-l destabilizeze complet pe Virgil Pîrvulescu și să transmită un semnal de alarmă alegătorilor din opoziție, pentru a-i bloca acestuia ascensiunea politică. „Am rezolvat zilele acestea un mare mister (şi mulţumesc public presei locale pentru ajutor!): am descoperit cu ce se ocupă, de fapt, viceprimarul Virgil Pîrvulescu. Şi mi-am dat seama că, având o „fişă a postului” atât de încărcată – în care ba este în campanie electorală (că tot îi place teribil) pentru preşedinţia PNL-ului local, ba joacă rolul unui fel de AJOFM pentru liberalii fără loc de muncă, ba se ceartă cu un director de şcoală că nu i-a rezolvat unui fruntaş liberal solicitările cam ilegale – nu are de unde să mai găsească timp şi pentru alte activităţi administrative, necesare cu adevărat cetăţenilor. Dar am mai aflat (e bine şi aşa, dacă tot nu vrea să facă, după cum s-ar cuveni, un raport de activitate) şi stadiul demersurilor pe care viceprimarul Virgil Pîrvulescu le face pentru aducerea unor terenuri la municipiu, dar şi despre felul în care îşi pregăteşte justificarea unui destul de previzibil eşec. Pentru că – zice viceprimarul liberal în înregistrările comentate copios şi savuros în mediul on-line – pe cele 42 de hectare ale fostului Oltchim s-a oferit să le CUMPERE (păi nu rămăsese vorba că le aduce GRATUIT?), iar cât priveşte terenurile fostei UM Vlădeşti, ele vor veni la municipiu, dar condiţionat, pentru ridicarea exclusiv a unui spital de îngrijiri paliative, a unui hub IT şi unui cluster de industria ospitalităţii. Adică, în cuvinte mai puţin pretenţioase şi pe înţelesul tuturor: un spital pentru bolnavii aflaţi în fază terminală, o clădire de birouri şi o şcoală de ospătari. Dacă nu sunt acceptate aceste investiţii (şi doar acestea!), Râmnicul nu primeşte terenurile în cauză. Iar viceprimarul cu multiple personalităţi va putea atunci să zică: eu vi le-am adus, dar voi nu le-aţi vrut!, bucuros că a mai bifat încă un „succes” în favoarea cetăţenilor!” a declarat primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Virgil Pîrvulescu: „Probabil se va face curățenie”

Viceprimarul nu este deloc impresionat de aceste  încercări stângace ale primarului de a se implica în campanie electorală internă a PNL. „Flăcăii ăștia plătiți bine de primar încearcă să intre în grațiile lui, să le mărească prețul ziarelor pe care ei le publică, încercând să aducă tot felul de acuze la adresa mea. Sunt întâlniri în cadrul partidului, sunt discuții și este normal să stabilim modalitățile prin care vom face treabă în viitor. Cred că toată opinia publică s-a săturat de astfel de opinii toxice. Probabil că, odată și odată se va face curățenie și în domeniul celor care nu  au nimic altceva de făcut decât să prolifereze tot felul de minciuni. Oamenii care au participat la acea ședință sunt toți membrii ai Partidului Național Liberal, probabil sunt unii care au înregistrat. Sunt membri care își vând caracterul pe acest tip de înregistrări. Chiar îi invit să înregistreze toate convorbirile cu membrii PNL”, a declarat viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu.

Concluzie amară

Dacă „majestatea sa” primarul Râmnicului nu a aflat încă, atunci îl informăm noi: partidele politice sunt niște organizații al căror scop, declarat în general în statutul lor este acela de a-și apăra și a-și proteja propriii membri. Cu alte cuvinte, după cum și domnul Gutău practică acest lucru de foarte mulți ani, un partid își numește în funcții oamenii proprii, atunci când câștigă alegerile, așa cum un primar își numește tot felul de ciudați care nu au nici o treabă prin administrație în funcții bine plătite din bugetul local. Știm… domnul Gutău nu a făcut niciodată așa ceva, el este curat ca lacrima. Nici nu a discutat vreodată cu cineva despre numirea în vreo funcție sau despre găsirea de locuri de muncă. În cazul în care viceprimarul Pîvulescu, care nu se afla în momentul discuției respective la nici un buton politic, nici la nivelul administrației publice, nici la nivel de partid a promis că se preocupă de găsirea unor locuri de muncă, probabil că acea promisiune trebuie lăudată, nu criticată. În schimb, atunci când un primar, de exemplu, își numește sinecuriștii peste tot pe unde poate, uneori și prin alte partide politice, folosindu-se de poziția de la primărie și de cea din politică, atunci poate că ar trebui să numim fapta respectivă… (n.r. oare cum îi spunea în Codul Penal? A, da, ne-am amintit!) trafic de influență.  De ce? Pentru că acei sinecuriști îi pot întoarce la un moment dat serviciul în diferite feluri, care se traduc cel mai adesea prin bani, foarte mulți bani.        

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *