Costești are loc la Liga a III-a! Ce face cu el?

Comitetul Executiv al FRF a acordat azi un loc de Liga a III-a echipei Minerul Costești, retrogradată la finele sezonului trecut!

Președintele FRF, Răzvan Burleanu a anunțat azi, într-o conferință de presă, numele celor șase echipe care au primit loc de Liga a III-a. Unul din cele șase locuri vacante a fost acordat echipei vâlcene Minerului Costești, echipă care acumulase doar 7 puncte în 18 etape din Seria a VII-a, apoi a pierdut și ”barajul” de supraviețuire. Minerul a depus cerere, dosarul pentru Liga a III-a, a plătit garanția și astfel, Vâlcea va continua cu trei echipe la Liga a III-a. Au mai primit locuri la Liga a III-a: CFR Cluj II, FC Argeș II, CS Făurei, U Craiova II, Hermanstadt II.

Toate cele patru retrogradate din cele opt care au depus dosarul au fost reprimite în Liga a III-a. ”Ia act de informarea formulată de Departamentul Competiții cu privire la situația înscrierilor echipelor în Campionatul național Liga a 3-a, respectiv 94 de cereri de înscriere din totalul de 100 de cluburi care dețineau acest drept. Prin urmare cele 6 locuri vacante se vor completa cu cele 4 echipe dintre cele 8 retrogradate și care și-au exprimat dorința de a continua în Liga a 3-a, respectiv CS Făurei, Universitatea Craiova 2, AFC Hermannstadt 2, ACS Minerul Costești, precum și cu 2 echipe (FC CFR Cluj 2 și ACS Campionii FC Argeș 2) în conformitate cu prevederile art 19 alin. 9 din ROAF”, a fost decizia CEx.

Rămâne de văzut cum se va organiza clubul condus de Primăria Costești, care are deja destule restanțe și a și pierdut câțiva jucători, printre care C. Vlădoi și Mihalcea. Cum jucătorii vâlceni de valoare sunt acontați de Dăești și Horezu, pare greu de crezut că Minerul își poate alcătui un lot competitiv, neavând nici posibilitatea de a da salarii bune sau cazare și masă, pentru a aduce fotbaliști din alte județe.

Ar putea continua la Minerul jucători ca Trașcă, Rădulescu, Proteasa, Casoni, Mazilu, Vladu, M.Diaconescu, Pașoi, Mihăilă sau Zotică. 

Antrenorul Marius Vlădoi speră ca echipa să se reunească rapid și să aibă stabilitate financiară. ”Trebuie să ne reunim rapid, să stabilim ce facem, avem și meciul de cupă, trebuie să încropim repede lotul. Până ce începe campionatul, trebuie să formăm un lot competitiv. Mulți sunt la final de contract și rămâne de văzut care vor mai continua la echipă. Avem deja câțiva jucători tineri în vizor, sperăm să reușim și să îi legitimăm, dar și jucători dornici de afirmare de la județ. Trebuie să avem liniște financiară, să se revină la zi cu salariile. E clar că nu putem continua ca anul trecut. Trebuie să stabilim bugetul, baza de antrenament, apoi vom ști ce obiectiv putem stabili” a anunțat antrenorul-jucător Marius Vlădoi. Dacă nu va găsi un sponsor puternic, Minerul este clar candidată certă la retrogradare și în sezonul viitor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *