Independență prin colaborare la Consiliul Local: USR și PSD/PER votează din nou împreună

O altă ședință a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea se încheie, concluzionând câteva lucruri interesante, legate de jocurile politice care se desfășoară în acel context. În primul rând, se poate observa ”independența” consilierilor de la USR, prin care ei arată că s-au lepădat de colegii de la PNL, care puseseră monopol pe orice decizie pe care o avea în vedere Alianța pentru Râmnic, după spusele lor.

În al doilea rând, Andrei Gheorghiu s-a pus în poziția de mijloc dintre opoziții, încercând ca de fiecare dată să aplaneze orice discuție controversată prin invocarea ”haideți să nu ne mai certăm, să facem ce e bine pentru cetățeni” sau ”nu suntem de acord cu acest punct, dar nici împotrivă, am vrea să elaborăm câteva discuții pentru a înțelege mai bine punctul de pe ordinea de zi”. Evident, după această pledoarie de fațadă, voturile sunt la fel: unanimitate sau niciodată diferit de ce votează colegii de la PSD/PER.

Așadar, putem trece în revistă noi proiecte aprobate exclusiv de alianța care nu există, USR și PSD/PER.

Cele mai interesante proiecte adoptate de acești consilieri ar fi situate pe ordinea de zi pe poziția a 11-a și a 12-a, unde este vorba de închirierea unor terenuri și aprobarea documentației acestora.

La punctul 11 este vorba de închirierea terenului cu suprafața de 107,30 mp, situat în Râmnicu Vâlcea, Calea lui Traian, nr. 201 în partea de sud a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, iar la punctul 12 s-a aprobat documentația acestuia.

Proiecte adoptate prin unanimitate

Proiectele de la poziția 2,3 și 4 au în vedere rectificări bugetare ale bugetului local, bugetului instituțiilor de învățământ și bugetului Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”.

De asemenea, s-a aprobat bugetul de la ETA SA prin modificarea sumei pentru lista de investiții, la 643.000 de lei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *