În comuna Bărbăteşti se amenajează un centru de fizioterapie medicală

La Bărbăteşti se lucrează la reabilitarea fostului sediu al dispensarului din satul Bărbăteşti, unde va fi o clinică de fizioterapie. Investiţia se realizează cu bani din bugetul local. Primarul Constantin Banacu spune că inclusiv aparatura pentru fizioterapie se va achiziţiona cu bani din bugetul local şi are în plan identificarea fondurilor necesare administrării acestui proiect în ceea ce priveşte susţinerea personalului de specialitate care îşi va desfăşura activitatea în noua clinică de recuperare medicală.

Primarul comunei Bărbăteşti spune că această investiţie va avea de un impact uriaş, iar beneficiarii centrului vor fi cetăţenii. Totodată, obiectivul din Bărbăteşti va dispune de echipamente şi aparatură de terapie specifice, care vor creşte gradul de acurateţe al diagnosticului, dar şi eficienţa tratamentului administrat pacienţilor.

„Clinică de fizioterapie se amenajează în spaţiul fostului sediu al dispensarului din satul Bărbăteşti, cu bani de la bugetul local. Această clinică de fizioterapie este extrem de aşteptată în localitate, şi asta deoarece comunitatea este îmbătrânită, iar oamenii nu au suficienţi bani să meargă în oraş la tratament. Aşa cum avem grijă de copii şi de tineret, la fel trebuie să ne preocupe şi soarta celor mai în vârstă sau a celor care suferă de diferite afecţiuni”, a precizat primarul localităţii Bărbăteşti, Constantin Banacu.

Constantin Banacu; „La proiectul de gaze visez în continuare”

La Bărbăteşti s-a finalizat pe tronsonul Bărbăteşti – Costeşti asfaltarea drumului comunal cu bani guvernamentali, prin PNDL2, proiect prins în ADI. Primarul spune că, în prezent se lucrează în localitate la extinderea canalizării pe o lungime de aproximativ 1,5 kilometri, tot cu bani tot din bugetul local, şi s-a finalizat licitaţia pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 2,5 kilometri. În cadrul acestui proiect intră în vederea asfaltării 11 străzi, iar finanţarea este asigurată tot din bugetul local. „Noi avem proiecte, în localitate se lucrează, aşteptăm de la Guvern rectificarea bugetară, dar şi finanţarea proiectelor pe care le avem depuse la Compania Naţională de Investiţii. La CNI avem depus şi proiectul pentru refacerea şi consolidarea unui drumul comunal unde este o alunecare de teren. Sunt supărat, fiindcă la CNI nu se înţelege ce însemnă lucrări pe situaţii de urgenţă, adică nu se intervine rapid. Proiectul stă la CNI de trei ani, alunecarea de teren este pe drumul comunal Băltăreţ, pe o lungime de 51 de metri, şi avansează. La CNI sunt stive de proiecte care nici în 30 de ani nu vor fi soluţionate. Şi la proiectul de gaze visez în continuare. Noi avem proiectul pentru branşarea localităţii depus din luna februarie şi am acest drept, fiindcă în spatele acestui proiect sunt promisiuni făcute”, a precizat primarul localităţii Bărbăteşti, Constantin Banacu.

În localitate se lucrează la punerea în siguranţă a unui drum comunal afectat din cauza ploilor pe o lungime de 200 de metri în zona Măleni. Lucrările se execută cu bani pentru situaţii de urgenţă, iar prin Agenţia Fondului de Mediu, localitatea a primit finanţare pentru proiectul privind modernizarea iluminatului stradal. Astfel, toţi cei 962 de stâlpi vor avea lămpi de iluminat stradal cu lămpi economice. Valoarea proiectului este de peste 400 de mii de lei.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *