Junioarele II de la Chimia, argint la turneul de la Făgăraș

Săptămâna aceasta,  la Făgăraș s-a disputat cea de-a treia ediție a puternicului turneu internațional de junioare „Făgăraș Handbal Cup.

 Competiția a fost organizată de ACS Maro Făgăraș, sub coordonarea  profesorului Marius Marocico. În faza grupelor la junioare II, Chimia Rm. Vâlcea a învins Sporting Ghimbav (20-13), Vasas Budapesta (27-17) și Kids Tâmpa (29-8) și a pierdut cu CSS 2 București, mergând în penultimul act de pe locul 2. În semifinale, echipa antrenată de Nicoleta Lazăr a trecut de câștigătoarea celeilalte grupe, Corona Brașov, scor 25-21.

În finala mare, Chimia a făcut un meci foarte bun, dar cedat la mare luptă, 16-18 cu CSS 6 București. Pentru fetele Nicoletei Lazăr, turneul de la Făgăraș a fost însă extrem de benefic în perspectiva sezonului viitor.

”A fost cel mai mare turneu de junioare organizat în țară, au participat echipe foarte bune. Noi am jucat foarte bine, chiar și în finală, păcat că repriza a fost de doar 20 minute. Ne-am dus să jucăm bine și ne-am atins scopul, mai ales că eu am rămas doar cu grupa asta de junioare II la Chimia. Junioarele I toate au plecat la Liga 1 sau Divizia A, la echipe care trag la promovare. Dacă le aveam și pe cele accidentate, Ioana Nicula, Aida Brumaru și Karina Băjenaru, am fi arătat și mai bine, nu ne mai bătea nimeni” a spus antrenoarea Nicoleta Lazăr.

Chimia: Andreea Enăchoiu, Maria Mirea – Dana Ștefan, Ariana Ene, Bianca Drăgoescu, Alexandra Rachina, Naomi Comăneci, Alexandra Micu, Anda Predescu, Oana Cîrstea, Andreea Păunescu, Karina Băjenaru, Maria Fliu, Alexia Caralicia, Ioana Nicula, Cristina Bogoslov.

Cantonament la Olănești pentru junioare

Cele două echipe de junioare de la Chimia au mers pe rând, în stagii de pregătire fizică la Olănești. Săptămâna aceasta junioarele III pregătite de Claudia Din și Dana Joița s-au antrenat intens în stațiunea vâlceană. În săptămâna viitoare este rândul junioarelor II de la Chimia să participe la cantonamentul de la Olănești. Pe lângă cele 16 jucătoare care au mers la Făgăraș, mai merg la Olănești Ioana Baranga si Adina Călugăru

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *