Proiecte importante pentru Vaideeni, aflate pe ultima sută de metri

La Vaideeni se lucrează pe ultima sută de metri la proiectul de asfaltare a drumurilor comunale pe o lungime de 15 kilometri. Finanţarea lucrărilor este prin PNDL-1 şi reamintim faptul că lucrările au întârziat, fiindcă primăria a fost nevoită să rezilieze contractul cu firma care câştigase iniţial proiectul, fiind nevoită să reia licitaţia pentru continuarea investiţiei: „Firma care a câştigat licitaţia, la scurt timp după aceea a intrat în insolvenţă iar noi am reziliat contractul şi s-a organizat o nouă licitaţie, ca să nu fie probleme. Din păcate lucrurile au tărăgănat, fiindcă la cea de-a doua licitaţie constructorii au depus contestaţii, care au dus la întârzierea începerii lucrărilor. În prezent, constructorul încearcă sa finalizeze cât mai repede contractul, fiindcă această scumpire a preţurilor ne creează probleme”, a precizat primarul Daniel Băluţă.

Tot cu bani guvernamentali, prin PNDL-2 se lucrează intens şi la proiectul de asfaltare a drumurilor comunale în satul Vaideeni – Găbreni, spre Crucea de Piatră, Dealul Urşani, Padeş şi Floreşti, iar proiectul de reabilitare, modernizare şi extindere a dispensarului este în faza de licitaţie privind dotarea punctului sanitar din localitate.

Daniel Băluţă: „Sper că banii nu se vor acorda pe criterii politice”

La Compania Naţională de Investiţii, administraţia locală are proiecte depuse pentru: modernizarea Şcolii „Luca Solomon” din centrul localităţii, construirea unei săli de sport, asfaltări de drumuri şi baza sportivă: „Proiectele sunt în lista de sinteză, şi sper că se vor face paşi concreţi pentru realizarea acestor investiţii extrem de importante. Eu speram că inclusiv la rectificarea bugetară se vor aloca sumele necesare pentru a acoperi nevoile tuturor administraţiilor locale, pentru funcţionare şi investiţii, fără nici un fel de „criterii politice” ”, a mai precizat primarul. 

Localitatea Vaideeni este prinsă în masterplanul judeţului cu extinderi de apă şi canalizare

În localitate, în mare parte, cetăţenii beneficiază de reţea de apă, însă canalizarea este doar pe o lungime de 10 kilometri. Pentru extinderile necesare, primarul aşteaptă finanţarea proiectului prins în masterplanul judeţului de peste 7 ani.

„Aşteptăm finanţarea acestui proiect de apă şi canalizare, prins în masterplanul judeţului de foarte mulţi ani. Comunitatea poate mă condamnă, dar trebuie să ştie că administraţia locală nu a avut voie legal să acceseze şi alte fonduri pentru aceste utilităţi. Pe lângă aceste proiecte, prioritatea noastră este dezvoltarea satului de vacanţă „Ursul Ursuleţu” unde la fel, avem nevoie de apă, canalizare şi drumuri, pentru care aşteptăm liniile de finanţare”, a punctat primarul Băluţă.

În această perioadă, primarul a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea iluminatului stradal la Administraţia Fondului pentru Mediu şi este în derulare proiectul pentru construirea centrului comunitar integrat, finanţat din bani europeni, în parteneriat cu Consiliul Judeţean.

A început cadastrarea gratuită la Vaideeni

Cel mai important lucru în această perioadă este faptul că, începând de săptămâna aceasta, la Vaideeni a început cadastrarea generală a terenurilor.
„În sfârşit s-a semnat contactul, iar termenul de execuţie este de 2 ani. Prin urmare, în doi ani toată lumea va avea carte funciară. Este un lucru extraordinar pentru noi, fiindcă foarte mulţi oameni nu reuşeau să aibă această cadastrare. În lipsa unei evidenţe a proprietăţii, a unui cadastru, există riscul să se blocheze circuitul civil”, a precizat primarul din Vaideeni.

Printre cele 261 de UAT-uri din ţară prinse în acest proiect se numără şi comuna Vaideeni. Finanţarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional – Proiectul major privind ,,Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *