Vâlcea, neînvinsă în amicale

SCM a câștigat și cele trei teste din cadrul turneului găzduit de Rm. Vâlcea și a încheiat perioada de pregătire cu victorii pe linie.

Echipa lui Goran Kurtes a triumfat la ”patrulaterul” de la Vâlcea, la care au mai fost prezente Gloria Buzău, HC Zalău și Dacia Mioveni. Echipa vâlceană a participat la turneu fără Minevskaja, Florica (aflate la recuperare la Tg. Mureș), Dache (răcită) și Gorshenina (întindere musculară).

Vineri dimineața, în meciul vedetă al turneului, SCM a învins Gloria Buzău cu 34-32, după un joc spectaculos, desfășurat într-un ritm foarte intens. Kiki Liscevic (8 goluri) a fost de neoprit în atac, marcând gol după gol.

Vineri după-amiază, Vâlcea nu a mai avut același tonus în disputa cu HC Zalău. După un joc foarte echilibrat, SCM s-a impus la limită, scor 24-23, principalele marcatoare fiind Elghaoui (5), Levchenko (4) și Liscevic (4).

Sâmbătă dimineață, roș-albastrele nu au forțat în disputa cu Dacia Mioveni, câștigată cu 29-21, diferența fiind realizată în prima repriză. În acest meci, sârbul Goran Kurtes a folosit mai mult jucătoarele care au jucat mai puțin, iar Mioveni a arătat ca o echipă care se va lupta pentru evitarea retrogradării.

Ca o concluzie a turneului din Sala Traian, Vâlcea are plusuri la ritmul de joc și contraatac, Liscevic fiind de departe liderul echipei în faza ofensivă. În plus, Daria Bucur este și ea în plină creștere și a făcut meciuri foarte bune, fiind golghetera echipei în acest turneu. Ca minusuri sunt de notat defensiva, din care au lipsit totuși Gorshenina, Dache și Minevskaja.

Pe 24 august (ora 15.30, în direct pe TVR 2) este programat primul joc oficial, cu SCM Craiova, la Bistrița, meci contând pentru Cupa României sezonul 2020-2021.  Dacă trece de SCM Craiova, Vâlcea va întâlni pe 25 august învingătoarea disputei Gloria Buzău – Dacia Mioveni. Final Four-ul competiției va avea loc pe 28 și 29 august, la Brăila.

Turneu de pregătire la Râmnicu Vâlcea:

SCM Rm. Vâlcea – Dacia Mioveni 29-21

Gloria Buzău – HC Zalău 32-23

Gloria Buzău – Dacia Mioveni 33-26

SCM Rm. Vâlcea – HC Zalău 24-23

HC Zalău – Dacia Mioveni 29-20

SCM Rm. Vâlcea – Gloria Buzău 34-32

Goran Kurtes: ”Am încredere că ne calificăm în Final 4-ul cupei”

Cu victorii pe linie în amicale, antrenorul principal Goran Kurtes speră ca echipa să continue aceleași rezultate și în disputele oficiale.

Cu Buzăul am câștigat, am fost foarte motivate. Cu Zalăul fetele au fost puțin obosite, iar adversarul a fost unul tare. Cu Mioveni au jucat mai mult tinerele și cred că ele au făcut un progres. Fiecare jucător este important pentru echipă. Când vor veni și suporterii noștri, cred că va fi și mai bine. Fetele sunt foarte bine pregătite, eu sunt mulțumit, am jucat colectiv și cu inima, avem unitate. Sunt problemele cu accidentările, aștept cele patru jucătoare valoroase să revină la echipă și atunci vom avea mult mai multe soluții în atac și apărare”.

Sârbul speră ca SCM să elimine Craiova și Buzău/Mioveni și să se califice în Final 4-ul competiției care va avea loc la Brăila. ”La cupa de la Bistrița va fi importantă motivația, noi avem ambiție și trebuie să trecem întâi de Craiova. Sper să trecem de Craiova și apoi vom vedea în meciul cu Buzăul sau Mioveni, sunt două echipe puternice. Eu cred în valoarea fetelor noastre și cred că vom merge la Final 4-ul de la Brăila” a spus Goran Kurtes.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *