Supercupa Vâlcii, Sparta – Băbeni se dispută pe 11 septembrie, pe Brother`s Hub

Sezonul fotbalistic în Vâlcea va debuta pe 11 septembrie, pe Stadionul Brother`s Hub, unde este programată Supercupa Vâlcii, între AFC Băbeni (câștigătoarea ediției trecute a Ligii a IV-a) și Sparta (câștigătoarea ediției trecute a fazei județene a cupei).

Liga a IV-a și Liga a V-a vor debuta pe 18 septembrie, cu jocurile primei etape. Echipele din Liga a VI-a vor disputa mai întâi două tururi de Cupa României, după care vor începe campionatul.

Liga a IV-a, cu 14 echipe

Președintele AJF Vâlcea, Adrian Comănescu anunță că Liga a IV-a va avea la start 14 echipe. ”Liga a IV-a va avea numărul maxim de echipe, 14, fapt care ne bucură enorm. Echipele își doresc foarte mult să relansăm fotbalul județean, cu respectarea protocolului medical impus de autoritățile competente. Jucătorii nevaccinați vor fi testați RT-PCR sau antigen, înainte de fiecare etapă. De menționat că CSC Orlești, Oltul Ionești și Oltul Drăgoești și-au exprimat opțiunea de a juca în Liga a V-a, locul acestora urmând a fi luat de formații care îndeplinesc criteriile de licențiere” a declarat Adrian Comănescu. Locurile libere la Liga a IV-a vor fi ocupate de Sparta Rm. Vâlcea și Olympic Rm. Vâlcea. Cel mai probabil, lupta pentru titlul județean se va duce între Cozia Călimănești și Sparta, echipele cu loturile cele mai bune.

Provocare pentru jucătorii activi

Cum lotul de arbitri s-a diminuat simțitor în ultimul an, Adrian Comănescu lansează o provocare jucătorilor activi din fotbalul județean. ”Lansez provocarea actualilor jucători din fotbalul județean să ajute Comisia Județeană de Arbitri și să urmeze cursul de instruire pentru a obține calitatea de arbitru, urmând ca apoi să arbitreze în eșaloanele în care nu activează ca jucător. Vreau să se înțeleagă că, în acest moment, ne confruntăm cu un număr redus de arbitri pentru meciurile  pe care le organizăm în județ, după ce, în ultimul an, mulți arbitri au renunțat din diferite motive” a mai spus șeful AJF Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *