Radu Gruițoiu: „La critică ne pricepem cel mai bine, și nu asta este soluția”

Într-un interviu acordat pentru cititorii Impact real, președintele TNL Râmnicu Vâlcea și consilierul de cabinet al viceprimarului Virgil Pîrvulescu ne-a vorbit despre parcursul său în politică, din perspectiva unui tânăr.

Radu-Gabriel GRUIȚOIU: Decizia mea a fost una asumată, deoarece implică responsabilitate, timp și multă muncă. Întotdeauna mi-am dorit sa mă implic pentru sprijinirea comunității și am văzut candidatura ca pe o oportunitate de a mă dezvolta împreună cu echipa, o șansă de a promova noi idei și concepții, cu care sa venim în ajutorul dezvoltării orașului nostru.

Din păcate, tinerii nu au avut o vizibilitate foarte bună și vreau sa schimb asta. Tineretul reprezintă viitorul, iar noi, tinerii, avem oportunitatea ca, în perioada următoare sa ieșim în față, sa ne promovam și să demonstrăm că politica se poate face și altfel.

Impact real: Care sunt obiectivele mandatului dumneavoastră?

Radu-Gabriel GRUIȚOIU: Misiunea mea ca președinte al organizației de tineret este de a garanta încredere, stabilitate, unitate și de a depune toate eforturile pentru a consolida o echipă puternică.

Îmi doresc ca TNL-ul sa fie o atracție pentru tinerii care își doresc sa pună umărul la construirea unui nou mod de a face politică, tineri care își doresc ca prin ideile, munca și experiența lor să aducă un plus valoare orașului nostru. În momentul acesta există o ruptură între votanți și aleși, între oameni și reprezentanții lor atât la nivel local, cât și la nivel național. Această ruptură trebuie să dispară și, astfel, să ne apropiem de oameni și de nevoile lor.

Impact real: De ce ați ales acest partid și nu altul?

Radu-Gabriel GRUIȚOIU: Am ales PNL deoarece cred în principiile și valorile liberale și le susțin cu toată convingerea. Partidul Național Liberal este promotorul libertății individuale, sociale, economice și politice, prin concepție, prin acțiune și prin tradiție. Prin forța valorilor în care credem și pe care le promovăm, în PNL trebuie sa existe mai multă deschidere, care să poată atrage tineri bine pregătiți, care doresc să se manifeste politic.

Impact real: Care este echipa TNL Râmnicu Vâlcea și cum o catalogați, în sens de performanță?

Radu-Gabriel GRUIȚOIU: Am început o campanie de promovare a echipei pe rețelele sociale și, în fiecare săptămână, vor fi prezentați membrii echipei. Este vorba despre o echipă capabilă, implicată, unită, care își dorește sa devină cunoscută printr-o nouă viziune și mentalitate. O echipă care își dorește sa performeze, să muncească și sa fie promovată. Așadar, vă invit sa îi cunoașteți pe fiecare în parte.

Totodată, vreau sa ii mulțumesc lui Lucian Pavelescu pentru că, în mandatul său, de președinte al TNL a reușit să unească și sa creeze această echipă minunată.

Impact real: Care este viziunea dumneavoastră despre politică, cum ar trebui aplicată?

Radu-Gabriel GRUIȚOIU: Unul dintre scopurile mele în politică este schimbarea modului în care este percepută politica astăzi și schimbarea percepției tinerilor în ceea ce privește politica în ansamblul ei. În acest fel îmi propun ca noi, tinerii liberali, să devenim un exponent respectabil și un multiplicator credibil al mesajelor politice care se doresc a fi trimise către tânăra generaţie. La momentul acesta, tinerii nu mai vor promisiuni, iar noi avem șansa să demonstrăm că se poate și altfel.
Schimbarea începe cu fiecare dintre noi!

Impact real: Care sunt cele mai importante activități la care ați luat parte până acum în politică?

Radu-Gabriel GRUIȚOIU: Toate activitățile pe care le-am desfășurat de-a lungul timpului au fost apreciate de conducere, atât la nivel local, cât și la nivel național.

Am sprijinit si ajutat familiile defavorizate în perioada stării de urgență, am distribuit produse de strictă necesitate atât persoanelor vârstnice, cât si celor aflați în carantină și am organizat alături de colegii mei, cu sprijinul domului viceprimar Virgil Pîrvulescu și al cercetașilor din CL Mircea cel Bătrân și CL Radu de la Afumați evenimentul „Campionii Verii” din 1 iunie.
Totodată, pe această cale vreau să îl felicit pe președintele TNL Alexandru Părduț care, împreună cu echipa TNL Vâlcea a fost premiat la Gala Premiilor TNL „Mircea Ionescu Quintus” pentru organizarea celui mai important eveniment local, „Școala Politică I Gh. Duca”.

Impact real: Ce activități veți realiza în viitor, pentru cetățeni?

Radu-Gabriel GRUIȚOIU: În ședința viitoare voi propune un calendar în care vom desfășura activități pentru perioada următoare. În fiecare lună, prin activitățile propuse îmi doresc sa aducem cetățenii, în special tinerii să ne cunoască într-un alt mediu, în care sa se simtă liberi să discute și, pe viitor, să colaboreze cu noi.

După data de 15 august vom avea două acțiuni: acțiunea de ecologizare și acțiunea de informare asupra cetățenilor cu privire la colectarea selectivă și importanța protejării mediului. Fiecare membru din BPL al TNL are atribuția de a organiza câte o acțiune propusă în calendarul nostru de activități, bineînțeles cu sprijinul meu în totalitate. 

Impact real: Care sunt atribuțiile dumneavoastră, în rolul de consilier al viceprimarului Virgil Pîrvulescu?

Radu-Gabriel GRUIȚOIU: Pe lângă atribuțiile specifice postului de consilier personal, și anume consilierea viceprimarului, reprezentarea acestuia la activități specifice, participarea la audiențe și preocuparea pentru soluționarea acestora mi-am luat angajamentul să refac încrederea oamenilor în administrația publică locală. Cetățenii trebuie să știe că problemele și ideile lor vor fi mereu ascultate de noi și vom face tot posibilul să le rezolvam și să implementăm ideile bune.

Impact real: Ce părere aveți despre administrația locală a municipiului Râmnicu Vâlcea?

Radu-Gabriel GRUIȚOIU: La critică este clar că ne pricepem cel mai bine, și nu asta este soluția. Soluția este să venim și să demonstrăm că noi suntem mai bine pregătiți, și am toată convingerea că vom reuși. Activitatea din administrația publică locală trebuie să satisfacă nevoile comunității, deoarece cetățeanul trebuie sa fie în centrul preocupării administrației.

Impact real: Ce părere aveți despre administrația județeană?

Radu-Gabriel GRUIȚOIU: Cum am spus, nu cred ca este constructiv să arătăm cu degetul. Lucrurile se pot face și altfel, și consider că, la următoarele alegeri, avem o șansă importantă prin care putem să demonstrăm de ce suntem capabili.

Impact real: Cum credeți că ar trebui abordată dezvoltarea municipiului?

Radu-Gabriel GRUIȚOIU: Consider că doar prin responsabilitate, muncă și implicare putem face ca orașul nostru să pornească pe drumul spre progres și dezvoltare.

De asemenea, există o problemă în ceea ce privește exodul tinerilor din Râmnicu Vâlcea, aceștia fiind nevoiți să plece în alte orașe, din lipsa unui loc de muncă sau pentru un loc de muncă mai bine plătit. Pentru ca tinerii să se întoarcă înapoi acasă trebuie să existe oportunități de care ei au nevoie, cum ar fi deschiderea orașului pentru investitori, care să creeze locuri de muncă pentru tinerii absolvenți.

Impact real: Cine credeți că va ieși învingător în cursa pentru președinția PNL la nivel național? De ce?

Radu-Gabriel GRUIȚOIU: Singurul învingător nu va fi decât Partidul Național Liberal.

Cel mai bun să câștige!

Impact real: Este loc pentru tinerii din Vâlcea în politică?

Radu-Gabriel GRUIȚOIU: Cred din tot sufletul că 2024 este anul nostru, al tinerilor, dar, până atunci trebuie să muncim, să ne implicăm și să dăm dovadă de responsabilitate și seriozitate, pentru că Tineretul Național Liberal de azi va fi Partidul National Liberal de mâine!

Impact real: Unde vă vedeți peste 5 ani, în mediul politic?

Radu-Gabriel GRUIȚOIU: Vreau să îmi dezvolt abilități și competențe, astfel încât în cinci ani să fiu capabil să îi învăț pe ceilalți să facă ceea ce fac eu. Sunt pasionat de politică, deci mă văd făcând același lucru și peste 5 ani, dar într-o variantă mai performantă, datorită experienței acumulate în timp.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *