La Sălătrucel, demersuri pentru branşarea localităţii la sistemul de gaze

Pentru înfiinţarea sistemului de gaze, Primăria Sălătrucel a intrat într-un parteneriat cu Primăria Berislăveşti. Primarul Dorel Ancuţa spune că proiectul nu este depus, în prezent fiind în faza de avizare: „Vom depune acest proiect în faza a doua de finanţare, şi asta fiindcă am luat proiectul de la zero. Este adevărat că a fost o documentaţie făcută, dar de care nu ne-am putut folosi, pentru că a trebuit să luăm certificat de urbanism comun, iar acest lucru a implicat totul de la zero”, a punctat primarul localităţii Sălătrucel.

Fondurile europene, în atenţia primarului

Pentru celelalte proiecte pe care le are în plan în acest mandat, Dorel Ancuţa aşteptă sursa de finanţare privind noua sesiune bugetară, 2021 – 2027, din fonduri europene. Speră că banii în acest sens, care se pare că vor fi mai mulţi, vor fi şi mult mai accesibili comparativ cu exerciţiul financiar trecut. Cert este că administraţia locală din Sălătrucel îi aşteptă ca pe o mană cerească.

„Trebuie făcută o schimbare, iar această schimbare cred că trebuie începută cu noi şi, nu în ultimul rând, trebuie redusă birocraţia. Am înţeles că, în ţările dezvoltate, volumul unui proiect similar ca în România, pentru accesarea fondurilor europene cuprinde 6 pagini, pe când la noi conţine peste 125 de pagini. La acestea se mai adaugă schimbarea regulilor în timpul jocului, documente peste documente, drumuri bătătorite, o întreagă nebunie, într-un cuvânt, risipă de timp”, a precizat primarul localităţii, Dorel Ancuţa.

Dorel Ancuţa precizează că va încerca să meargă în paralel cu proiectele finanţate din fonduri europene sau guvernamentale şi cu cele din surse proprii, deoarece consideră că se pot face lucruri frumoase și cu bani puţini.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *