Consiliul Local Râmnicu Vâlcea: Mircia Gutău plus USR versus PNL

O altă ședință de Consiliu Local de proporții, din punctul de vedere al scânteilor, s-a desfășurat astăzi la Râmnicu Vâlcea. Este evident că forțele PSD/PER/USR s-au unit pentru a suprima intențiile PNL de a aproba proiecte.

A fost o ședință extraordinară, având 4 puncte pe ordinea de zi, plus încă 4 la cele suplimentare. Cu toate acestea, primarul Mircia Gutău a retras un punct, plus cele suplimentare.

La primul punct de pe ordinea de zi a fost vorba despre o aprobare de contract pentru finanțarea unui program de cadastru, care a fost aprobat fără probleme sau discuții în unanimitate.

Al doilea punct de pe ordinea de zi, aprobat de alianța USR-PSD/PER.

În proiectul de hotărâre este vorba de câteva investiții surpriză, anume în învățământ, cultură, recreere și religie, locuințe, servicii și dezvoltare publică în valoare de 93.000 de lei.

Virgil Pîrvulescu atrage atenția despre investițiile făcute în proiectele primarului, în comparație cu interesul pentru proiectele sale.

În acest proiect de hotărâre domnul primar, deși de pe scaunul pe care îl ocupă, a clamat de atâtea ori că își dorește investiții și că este de acord ca în orașul nostru să apară investiții și faptul că Delta Parc este un proiect cu care eu m-am prezentat în fața cetățenilor, dar acum retrage finanțarea, cred că reprezintă de fapt caracterul unui om care una spune și alta face. ” a declara viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu.

Scandalul veșnic de la Râmnicu Vâlcea

Ca în orice altă ședință de Consiliu Local, trebuie să existe rățoieli sau contraargumente încinse între consilierii locali. De data aceasta, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea a sărit coarda numindu-și unul dintre viceprimari ”mincinos ordinar”. Asta nu s-a întâmplat doar o dată, ci de nenumărate ori la adresa lui Virgil Pîrvulescu. Motivul ar fi fost că viceprimarul n-a reușit să facă proiectele pe care și le-a propus încă de la începutul mandatului, însă după spusele primarului, încă n-a reușit să le îndeplinească. Discuția a mers mai departe, vorbind unul peste altul, ajungându-se la jigniri.

Președintele ședinței îl sancționează pe Virgil Pîrvulescu, dar pe primar nu

În scandalul de la ședință, Virgil Pîrvulescu a vorbit în același timp cu primarul Mircia Gutău, în timp ce primea tot felul de jigniri. Pentru acest lucru, viceprimarul a primit avertisment din partea președintelui USR de ședință, Petrișor Manda. Totuși, câteva momente mai târziu, domnul consilier Amza avea rândul la lista de vorbitori, însă primarul Mircia Gutău a vorbit înaintea acestuia fără probleme, iar președintele de ședință nu a ridicat niciun deget.

Consilier USR laudă un consilier PSD pentru ”experiența anilor din consiliul local”

Consilierul PSD, Amza Valeriu, a făcut un comentariu despre un proiect de amenajare al râului Olănești, având în vedere că a lucrat în domeniu. Consilierul USR, Petrișor Manda, care este și președinte de ședință, este atins de discursul pesedistului și îl laudă pentru anii săi de experiență în administrație.

Mulțumesc frumos domnule consilier pentru explicațiile pertinente și se dovedește că experiența dumneavoastră este de bun augur în Consiliul Local. ” a declarat consilierul USR, Petrișor Manda.

S-au ales reprezentanții și supleanții din comisia de evaluare pentru Dispensarul Medical Ostroveni

Pentru funcția de reprezentant al Consiliului Local în comisia de evaluare, au fost aleși Preoteasa Radu (PNL), Dobrete Adina (PSD), Andrei Gheorghiu (USR), iar membrii supleanți aleși sunt Popa Constantin (PNL), Mihăilescu Gheorghe (PSD) și Rădulescu Andreea (USR).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *