SC Chimcomplex SA a încheiat contracte de finanţare de 56,7 milioane de euro cu CEC Bank şi Alpha Bank

SC Chimcomplex SA a încheiat în data de 30 septembrie 2021 contracte de finanţare de 56,7 milioane de euro, care cuprinde 26,7 milioane de euro de la CEC Bank şi 30 de milioane de euro de la Alpha Bank. Acestea vor fi utilizate pentru refinanţarea integrală a creditelor existente de la VTB şi Credit Suisse/Argentum Netherlands BV şi pentru continuarea unor proiecte de dezvoltare.

În luna octombrie 2021, CEC Bank va suplimenta finanţarea cu suma de 33,3 milioane de euro, negocierile fiind deja încheiate. Compania are în vedere începerea unor proiecte de investiţii cu efect în reducerea amprentei de carbon şi creşterea eficienţei energetice: construcţia unei capacităţi de cogenerare de înaltă eficienţă gaz şi hidrogen (putere instalată de 55 MWe 4 turbine); finalizarea noii linii de producţie de polioli care va permite dublarea volumelor actuale şi modernizarea instalaţiilor de electroliză care vor consolida poziţia de lider naţional al companiei în producţia de hidrogen din apă.

Totodată accentul se pune pe digitalizare şi demararea proiectelor de chimie verde prin care se va deschide în portofoliul companiei un nou segment, cu produse sustenabile. De asemenea, SC Chimcomplex SA ia în calcul şi accesarea altor finanţări de pe piaţa internaţională pentru dezvoltarea de investiţii. După preluarea activelor SC Oltchim SA în 2018, SC Chimcomplex SA a devenit cel mai mare producător de produse chimice din România şi a continuat un proces de transformare şi dezvoltare susţinută.

„Finalizarea refinanţării este un pas semnificativ pentru Chimcomplex şi marchează o nouă eră pentru companie. Este punctul culminant al unor eforturi meticuloase şi concentrate din ultimii doi ani jumătate pentru a remodela compania. Le mulţumesc partenerilor Credit Suisse Zurich şi VTB Frankfurt pentru că au fost alături de noi în 2018, într-o tranzacţie specială de obţinere a creditului de 164 milioane de euro, pentru achiziţia Oltchim. Mulţumesc reprezentanţilor CEC Bank şi Alpha Bank pentru profesionalism şi disponibilitatea de a sprijini o companie antreprenorială românească. Mulţumesc Deloitte, Reff şi Asociaţii şi Lazarovici şi Asociaţii pentru că au fost din nou alături de noi”, a declarat Ştefan Vuza, preşedintele SC Chimcomplex SA.

Finanţarea acordată de CEC Bank cuprinde o facilitate de credit la termen în sumă de 20 milioane de euro şi o facilitate de credit tip revolving de 6,7 milioane euro care va atinge plafonul maxim de 40 de milioane de euro. În ceea ce priveşte finanţarea de 30 milioane de euro obţinută de Chimcomplex SA Borzeşti de la Alpha Bank Romania, aceasta constă într-o facilitate de credit la termen.

Consultanţii în atragerea finanţării au fost experţii Deloitte România

Consultanţii SC Chimcomplex SA în atragerea finanţării au fost experţii Deloitte România din practica de consultanţă financiară.

„După tranzacţia din 2018, de finanţare a achiziţiei Oltchim, suntem onoraţi că am fost din nou alături de Ştefan Vuza şi de Chimcomplex într-un alt proiect de referinţă. Felicit echipa noastră multidisciplinară de consultanţi financiari şi avocaţi, care a lucrat intens şi dedicat pentru a structura acest proces competitiv de selectare a finanţatorilor, de-a lungul unui proiect care a durat şapte luni”, a declarat George Mucibabici, preşedinte Deloitte România, care a coordonat implicarea echipei Deloitte în această tranzacţie.

Asistenţa juridică pentru negocierea şi semnarea documentaţiei de finanţare a fost asigurată de avocaţii din cadrul Reff & Asociaţii – Deloitte Legal şi Lazarovici şi Asociaţii.

„Ne bucurăm că am fost din nou alături de una dintre cele mai mari firme deţinute de antreprenor român, într-o finanţare de anvergură. E o confirmare a recunoaşterii de care se bucură expertiza noastră în materie de finanţări bancare şi o validare a focusului nostru în acompanierea firmelor cu capital românesc în tranzacţii complexe, care necesită atât cunoaşterea aspectelor juridice locale, cât şi a bunelor practici internaţionale în materie. Mulţumim Chimcomplex pentru încredere şi mult succes în continuare!”, a declarat Andrei Burz Pînzaru, partener Reff & Asociaţii – Deloitte Legal.

„Finalizarea cu succes a acestui proiect a creat o echipă puternică între mai multe companii de anvergură. Cu toţii vom continua să ne inspirăm din reuşita Chimcomplex. Lazarovici şi Asociaţii va rămâne în continuare un partener de încredere pentru Chimcomplex”, a spus Amalia Lazarovici, partener Lazarovici&Asociaţii.

Compania are o capitalizare de 3,92 miliarde de lei şi este controlată indirect în proporţie de 85,35% de Ştefan Vuza prin CRC Alchemy Holding, cu sediul în Amsterdam, în timp ce statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului deţine 9% din capitalul social, arată datele BVB. SC Chimcomplex SA a încheiat primul semestru din 2021 cu afaceri de 1,1 miliarde de lei, dublu faţă de perioada similară din 2020, şi un profit de 283 milioane de lei, faţă de pierderi de 27 milioane de lei în semestrul 1 2020, potrivit raportului financiar semestrial.

SC Chimcomplex SA este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi oxo-alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice cu două platforme industriale, la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. SC Chimcomplex SA este o companie chimică cu o tradiţie îndelungată, care dezvoltă produse de calitate pentru o viaţă mai bună şi un viitor sustenabil.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *