„Plantăm fapte bune în România”, acţiune de succes la Mihăești

 Breaking News

„Plantăm fapte bune în România”, acţiune de succes la Mihăești

„Plantăm fapte bune în România”, acţiune de succes la Mihăești
aprilie 04
08:13 2019

Sâmbătă, 30 martie 2019, în comuna Mihăești din județul Vâlcea a avut loc o nouă acțiune de împădurire a inițiativei naționale de împădurire pe bază de voluntariatPlantăm fapte bune în România”.

„Încă din 2011 Plantăm Fapte Bune în România contribuie la creșterea suprafețelor împădurite. Personal m-am alăturat acestei inițiative din 2015 din pasiune, grija pentru mediul înconjurător și pentru ca am încredere că astfel de demersuri colective vor da roade. Rezultatele și rata de succes a pădurilor plantate până în prezent, precum și entuziasmul ne motivează să continuăm să împădurim terenurile degradate. În cadrul acțiunii de sâmbătă, 30 martie 2019, au fost plantați 5000 puieți de cer (specie înrudită cu stejarul), în comuna Mihăești, județul Vâlcea. În împădurirea celor 2 hectare s-au implicat 550 de voluntari plantatori ai instituțiilor, liceelor, organizațiilor non-guvernamentale  precum și simpli cetățeni din județul Vâlcea. Asociația Zâmbete Colorate și Primăria comunei Mihăești s-au îngrijit de organizarea la nivel local a întregului eveniment, primind materialul săditor și sprijin tehnic de specialitate din partea Direcției Silvice Vâlcea și a Ocoalelor Silvice Băbeni, Drăgășani, Rm. Vâlcea. Ne-a bucurat că ne-au fost alături la această acțiune dl director general al RNP Romsilva – George Mihăilescu și dl Daniel Angelescu – fotograf oficial al Casei Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei  române. Pe această cale doresc să mulțumesc tuturor celor care ne-au susuținut și celor prezenți – plantatori, sponsori, parteneri –  pentru contribuția voluntară și dorința comună de a da naștere unei noi păduri.” – a declarat Antoanela ENĂCACHE – coordonator județean Plantam Fapte Bune în România și președinte al Asociației Zâmbete Colorate

Primarul comunei Mihăești, Constantin BĂRZĂGEANU, mulțumește tuturor voluntarilor, organizațiilor, instituțiilor și societăților care au participat la această acțiune.

„Toate parteneriatele care au ca țintă plantarea de puieți forestieri pentru a crea păduri, perdele forestiere de protecție, parcuri mă onorează, întrucât mă ajută să îmi cresc acțiunea de a crește și îngriji păduri. Parteneriatul cu Asociația Zâmbete Colorate și Asociația EcoAssist este de tradiție la mine ca persoană și la Romsilva, iar colaborarea pe care noi am avut-o de-a lungul timpului spune câte lucruri frumoase se pot face împreună. Proiectul la care am participat sâmbătă este unul la care am aderat încă de la începutul lansării ideii și m-a bucurat că Asociația Zâmbete Colorate a reuşit să mobilizeze peste 550 de oameni, iar Romsilva, prin Direcția Silvică Vâlcea, a asigurat sprijinul tehnic necesar. Eu mulțumesc pentru această colaborare și voi susține permanent pentru a Planta Fapte Bune” – George MIHĂILESCU, director general RNP Romsilva.

“Am participat la un proiect mare, proiect făcut cu suflet de către organizațiile EcoAssist și Zâmbete Colorate. Noi, silvicultorii din Vâlcea, răspundem prompt și ne alăturam la astfel de inițiative. S-au adunat 550 de persoane care, cu mic cu mare, au trecut la treabă. În 4 ore am reușit plantarea celor 5000 de puieți de cer, puși la dispoziție prin sponsorizare de către Direcția Silvică Vâlcea. Nu a fost ușor dar cu un pic de efort am reușit. Mulțumesc organizatorilor și îi felicit pentru preocupările și atenția față de mediu și felicit participanții pentru efortul făcut și pentru atitudinea corectă pe care o au față de natură. Mulțumiri Primăriei Comunei Mihăești pentru logistică și ajutor. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc colegilor mei de la Direcția Silvică Vâlcea, pentru prezența lor între voluntari și pentru asistența tehnică pe care au acordat-o voluntarilor.” – Ing. Ilie CEUCA Compartiment Cultură și Regenerarea Pădurii la Direcția Silvică Vâlcea.

Organizatorii locali: Asociația Zâmbete Colorate, Primăria și Consiliul Local al Comunei Mihăești.

Partenerii naționaliJYSK, Bergenbier și Dedeman. Susțin financiar inițiativa: Daikin, FAN Courier, Groupe Renault România, Kaufland și SIXT.

Partener local: Direcția Silvică Vâlcea, Crucea Roșie Română – Filiala Vâlcea, RNP Romsilva

Sponsori locali: SC HWG Consulting SRL, SC Daniel Angeles SRL, SC Boromir Ind SRL, SC Agrodor SRL, SC Vilextur SRL, SC Sarcom SRL

Susținători: Inspectoratul de Jandarmerie Județean Vâlcea, Școala de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, Administrația Bazinală de Apă Olt, Clubul de Turism și Ecologie Buila Vânturarița, Cercetașii României – Centrul Local „Mircea cel Bătrân” – Rm. Vâlcea, Liceul Tehnologic Forestier, Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu” – Rm. Vâlcea, Colegiul Energetic – Rm. Vâlcea, Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” – Rm. Vâlcea, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” – Rm. Vâlcea, Forumul Cetățenesc pentru Acțiune Socială și Educație Civică, Asociația Mămici din Vâlcea, Colegiul Național „Gib Mihăescu ” – Drăgășani, Voluntari independenți, Liceul de Arte  “Victor Giuleanu” – Rm. Vâlcea.

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...