Războiul la care asistăm în aceste zile seamănă foarte mult cu vechiul joc copilăresc de-a hoţii şi vardiştii, doar că de data aceasta pare că se inversează rolurile: hoţii au ajuns acum la putere, iar vardiştii sunt încolţiţi din toate părţile. Ba chiar unii vardişti s-au alăturat taberei hoţilor, iar unii hoţi au început să se creadă vardişti.
Bătălia dintre taberele Dragnea – Koveşi, mai precis dintre politicienii de viţă nouă şi conducătorii instituţiilor statului care încă nu li s-au plecat la picioare nu este una nouă. A căpătat, însă, valenţe neobişnuit de violente mai ales pentru că procese precum „Bombonica” sau „Vâlcov” sunt mai aproape de soluţionare decât niciodată.
Micile muşcături la gleznă pe care le-a aplicat până acum conducerea PSD la adresa şefilor din justiţie nu au avut darul de a-i speria suficient pe procurori şi judecători încât să înţeleagă că anumiţi hoţi trebuie pur şi simplu lăsaţi în pace să fure în continuare, şi să-şi gestioneze cum vor averile strânse din umile funcţii în slujba statului. Drept urmare s-a apelat la artileria grea, adică slugile din presa centrală au început să acţioneze în haită, pentru a-şi justifica sumele frumuşele încasate din publicitatea direcţionată de la PSD. Iar noi asistăm neputincioşi la acest spectacol grotesc, care se derulează în fiecare seară în faţa noastră.
Ce înţelegem de la televizor? Că Laura Codruţa Koveşi este responsabilă pentru toate relele din ţara aceasta: din cauza ei nu poate PSD să guverneze în linişte şi nu este prosperitate în ţară. Biata femeie mai are puţin şi va fi arsă pe rug, precum vrăjitoarele din vechime, sau poate chiar mai rău decât ele. Pentru canalele media ale PSD, Koveşi a devenit un fel de patroană a tuturor relelor din ţara aceasta. Mai avem puţin şi dăm vina pe justiţie şi pentru scăderea salariilor şi a pensiilor. Ce vedem în realitate? Vedem cum anumiţi politicieni care au lucrat toată viaţa la stat, cum ar fi, de exemplu Liviu Dragnea sau Darius Vâlcov s-au trezit peste noapte putred de bogaţi, atât de bogaţi încât îşi închipuie că este de datoria lor să scape de sistemul legislativ, doar pentru a-şi gestiona în continuare averea obţinută fraudulos. DNA şi alte câteva instituţii ale statului sunt ultimele redute în calea obţinerii controlului total şi asupra justiţiei. Nu spune nimeni că în aceste instituţii sunt numai profesionişti, dar trebuie apărată măcar menirea lor, aceea de a trimite după gratii toţi infractorii şi corupţii din România.
Ce se va întâmpla în momentul în care, cu largul concurs al nepăsării preşedintelui Iohannis va fi debarcată şi Codruţa Koveşi de la DNA, pentru a fi înlocuită cu o păpuşă de paie, iar legile justiţiei vor fi frumos fezandate de politicienii corupţi? Atunci cine va mai avea curajul să se opună unei corupţii generalizate şi coordonate de la nivel înalt, chiar de indivizii care conduc statul? Aţi ghicit: nimeni, nici măcar judecătorii. Atunci băieţii deştepţi de la putere vor transforma întreaga Românie într-un Teleorman ceva mai mare, unde domnia sărăciei, dar şi a corupţiei este generalizată.
Din păcate, manipularea grosolană din ultimele zile şi-a atins scopul, şi am observat asta pe obrazul acelor amărâţi de pensionari care ieşiseră să protesteze la Cotroceni, împotriva Laurei Codruţa Koveşi, şi care cereau demiterea ei. Cel puţin ei au o scuză: vin din vremurile comuniste, când nu exista interes pentru educaţia politică a maselor, ci tot pentru îndobitocirea lor, ca şi astăzi. În schimb, când văd analişti politici, ba chiar politicieni din opoziţie sau chiar jurnalişti care transpiră în fiecare zi în efortul lor de a ne inocula ideea că trebuie să dărâmăm sistemul judiciar pe motiv că ar fi corupt nu pot să nu realizez faptul că toţi suntem complici ai acestei monstruoase manipulări colective. Toţi cei care ştim, gândim şi nu facem nimic pentru a opri instaurarea dictaturii corupţilor în această ţară ne merităm pe deplin soarta.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *