Gheorghe Constantin: ”Vreau ca echipa din Valea Jiului să ajungă în Liga I, așa cum își dorește patronul”

După ce a condus echipa ACS Șirineasa timp de o jumătate de an, de când a fost preluată de către omul de afaceri Nicolae Sarcină și până în prezent, fostul arbitru internațional Gheorghe Constantin a renunțat la colaborare, din motive personale.

Despărțirea dintre fostul arbitru internațional,stabilit de mult timp la Râmnicu Vâlcea și ACS Șirineasa vine într-un moment prielnic pentru club,  în care sponsorul Nicolae Sarcină, cunoscut deja pentru faptul că plătește generos, este asaltat cu oferte de jucători, antrenori, impresari și oameni de fotbal. Costică Vâlcea este convins însă că ascensiunea echipei sponsorizate de Nicolae Sarcină va continua și în scurt timp, viitoarea Energeticianul va juca în Liga I.

”În vara trecută, când era greu, poate că nici investitorii nu credeau că echipa poate ajunge la acest nivel. Au ponit la drum  antrenorul Gabi Mangalagiu, Mădălin Dobre și George Popolan, fostul primar din Dăești, cu toții au dus perioada grea. Abia după ce s-a stabilit locul de desfășurare al meciurilor de acasă de către Șirineasa, în baza unui protocol încheiat între club și Primăria Petroșani, a început ascensiunea echipei. S-a muncit mult de către oamenii domnului Sarcină, pentru a aduce baza la un nivel înalt, de la teren, hotel, zona împrejmuitoare, nu se făcuse absolut nimic la stadion de șapte ani. Apoi, s-au adus jucători cu nume la acest nivel, așa s-a ajuns ca echipa să fie neînvinsă la finalul turului. Eu am făcut acum pasul înapoi, vreau să cred că am fost de ajutor pentru club și pentru Nicu Sarcină, am renunțat total la colaborare, dar vreau ca proiectul să fie dus la capăt și echipa să ajungă în Liga I, așa cum își dorește patronul. Dacă lucrurile vor fi în regulă la Petroșani, echipa va continua acolo” a declarat Gheorghe Constantin, într-o emisiune de sport, la un post local de televiziune.

Condiții excelente în Valea Jiului

Costică Vâlcea crede că echipa din Valea Jiului are condiții mult peste eșalonul secund și anunță că ținta finală este Liga 1. ”Fără banii lui Nicu Sarcină nu se făcea nimic, nici la stadionul din Petroșani, el asigură condiții mult peste nivelul Ligii a II-a, cazare, trei mese pe zi, cantonamente, deplasări și salarii foarte mari pentru acest nivel, care sunt achitate la zi. În iarnă, s-au adus jucători mai buni, lotul actual este mai valoros decât cel din turul campionatului. Nicu Sarcină își dorește mult oameni cu nume, antrenori, jucători și administrație, ținta lui e clar Liga I, va depinde de el dacă va face alegerile cele mai bune în momentele din retur și cum se va organiza în vară, pentru a ataca promovarea. Cred că orice antrenor ar trebui să promoveze în eșalonul secund cu jucătorii actuali din lot, asta nu însemnă că trebuie luat din meritul antrenorilor Mangalagiu, Tudorache, Militaru sau Vasilică” a spus Gheorghe Constantin.

 

CSM Școlar Reșița a depus un nou memoriu

Fostul șef al C.C.A. explică că ACS Șirineasa mai are ceva emoții, după  o nouă contestație făcută de rivala CSM Școlar Reșița, privind dreptul de participare al echipelor de juniori în campionatul organizat de AJF Hunedoara. ”Inițial au fost trei memorii identice, Reșița, Lugoj și Cermei, ultima retrasă rapid, în care s-a contestat dreptul de participare la jocuri ale echipei Șirineasa, cât și ale jucătorilor. CNSL  a dat decizie ca fiind neîntemeiată contestația la dreptul de joc al fotbaliștilor, iar Comisia de Disciplină  a respins ca neîntemeiată contestația referitoare la dreptul de participare în Liga a III-a. Ulterior acestor hotărâri, pe 1 februarie, Reșița a depus un memoriu către secretarul general al FRF și care a ajuns la Comisia de Disciplină, prin care se susține că schimbarea denumirii în Energeticianul s-a făcut ulterior perioadei prevăzute în ROAF și se contestă și dreptul de participare al echipelor de juniori în campionat la AJF Hunedoara, spunând că acestea trebuiau să evolueze la AJF Gorj. Vizavi de dreptul de participare s-a dat deja o decizie, iar referitor la juniori, rămâne ca Comisia de Disciplină să analizeze, dar din punct de vedere al ROAF-ului, echipele de juniori pot participa în alte județe dacă există un protocol de acceptare al celor două AJF-uri, acesta există și este transmis la Federație. Referitor la schimbarea denumirii după perioada regulamentară, nu este prevăzută în regulamentul disciplinar nicio pedeapsă”.  Dacă Comisia de Disciplină va constata nereguli în privința juniorilor, clubul este pasibil cu o suspendare de nouă puncte.

”Copiii de la SCM trebuie să joace la seniori”

După ce Vâlcea a rămas fără fotbal profesionist, fără nicio echipă în primele trei ligi, Gheorghe Constantin subliniază că este important ca juniorii de la SCM să poată face pasul spre seniorat. ”M-am obișnuit fără fotbal la Vâlcea, vine finalul de săptămână și nu avem unde să mergem la stadion, înainte aveai unde merge, uneori erai bucuros, alteori trist, în funcție de rezultatul echipei. Este bine că Primăria a înființat SCM, este posibil ca prin programul stabilit în viziunea conducerii clubului, să cauți să le asiguri să participe la competițiile de seniori. Se poate face o colaborare cu câteva cluburi, unde să fie împrumutați. Așa, dacă îi lași să îți pleci toți la final de juniorat, dau un exemplu, SCM crește un jucător de valoare care ajunge la Real Madrid și nu obține nimic, decât indemnizația de formare de 3000 lei. Primul lucru este să le faci contracte copiilor, fără ele, regulamentul le dă dreptul copiilor să plece fără acord de transfer, doar cu plata grilelor de formare. Dacă echipa va juca pe viitor în Liga a III-a, toți cei implicați merită felicitați, dar eu cred că va fi greu Primăriei să susțină singură, când am pornit vechiul CSM, erau 14-15 acționari”.  De aproape 10 ani, Costică Vâlcea nu a văzut însă niciun meci întreg nici pe viu, nici la televizior. ”Afară de meciurile cu Dăești și parțial la Petroșani, nu am văzut niciun joc întreg, nu mai am răbdare. Nu am văzut niciun meci integral, la niciun nivel, nici finală de Mondial”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *