Singura reprezentantă a județului Vâlcea în fotbalul profesionist, Flacăra Horezu s-a reunit luni, la stadionul din Treapt.

Nou promovată în Liga a III-a, Flacăra Horezu a început de luni pregătirile pentru viitorul sezon la baza sportivă din orașul ceramicii. Antrenorul principal Adrian Popa este nevoit să adapteze  lotul de jucători după regulamentul FRF, care prevede obligativitatea folosirii a trei juniori, doi Under 19 și unul Under 21.

Și-au anunțat deocamdată despărțirea de Horezu cinci jucători importanți: Bobi Verdeș, Mircea Șcheau, Gabriel Precup, Adi Stănică și Ovidiu Popescu toți urmând să meargă la echipa de județ CSM Slatina.  Dintre aceștia, Precup și Ov.Popescu sunt încă sub contract cu Horezu și rămâne ca șefii clubului să decidă dacă li se va da sau nu transferul către Slatina, formație unde antrenor principal a fost numit atacantul horezenilor din sezonul trecut, Bobi Verdeș. Este incertă și situația lui Ștefan Covalschi, jucător care aparține de echipa de Liga a II-a Poli Timișoara și căruia i-a expirat împrumutul, dar pe care Flacăra îl dorește în continuare. ”Ne-au plecat câțiva jucători importanți, dar asta este situația, trebuia oricum să facem posturi pentru juniori. Vom mai aduce jucători, dar nu ne grăbim, este timp. Așteptăm să închegăm lotul, apoi vom stabili obiectivul pentru sezonul viitor” a anunțat antrenorul-jucător Adrian Popa. Alături de tânărul tehnician rămân însă jucătorii care au contribuit la promovare, precum Florin Matache (care devine antrenor secund), Ciprian Dinu, Samson Nwabueze, Raul Nistor, Radu Georgescu, dar și juniorii Under 19 Ionuț Simeanu și David Oprescu.

La capitolul noutăți, la reunirea Flacărei au ajuns deocamdată doi jucători noi, fundașul central Cristi Munteanu (Pandurii Tg.Jiu) și Florică Păun (Chiajna), atacant care este junior Under 21. Cristi Munteanu (FOTO: în verde) a impresionat în urmă cu doi ani, pe când juca pentru CSM Râmnicu Vâlcea.  În plus, la reunire au ajuns și câțiva juniori care aparțin de SCM Rm.Vâlcea: R.Popa, Târș, Pistrițu sau Ileana și care vor fi urmărți și azi de Adi Popa la un amical al SCM-ului cu echipa de juniori de la Dinamo.

Pe 21 iulie, Flacăra va disputa primul test, cu Pandurii Tg.Jiu, iar pe 4 august cu Atletic Bradu, ambele jocuri pe teren propriu. Pe 11 august, Flacăra va juca Supercupa județeană la Orlești, cu Cozia Călimănești.  Din 23 iulie, timp de o săptămână, echipa lui Adi Popa va intra în cantonament la baza sportivă din localitate.

Deocamdată, Federația nu a anunțat împărțirea seriilor la Liga a III-a, urmând  a face acest lucru în jurul datei de 15 august.  Horezenii vor fi repartizați, după criterii geografice, fie în Seria C3, fie în C4.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *