Pentru şcolile din localitate,  Administraţia locală din Guşoeni a făcut un pas înainte, pentru a le oferi copiilor şansa la o educaţie mai bună

 

A accesat fonduri europene şi au înfiinţat un centru after-school, unde cei mici îşi pot face temele, vor primi o masa calda, vor avea acces la internet şi vor participa la activităţi culturale. Va fi un program complementar programului şcolar obligatoriu, care oferă oportunităţi de învăţare pentru consolidarea competenţelor prin activităţi educative, recreative şi de timp liber, şi se adresează elevilor din învăţământul primar şi secundar.

Rata de migrare spre oraş crescută, dar si rezultatele slabe ale copiilor cu o situaţie financiară precară sunt doar câteva dintre motivele care l-au determinat pe primar să atragă fonduri europene prin programul afterschool: „În septembrie se va inaugura proiectul pentru şcoală. Va fi singura şcoală unde se va înfiinţa un centru after-school cu program complet din mediul rural din judeţ. Programul se poate desfăşura după orele de curs obligatorii şi cuprinde activităţi cu sprijin specializat de supraveghere şi îndrumare în efectuarea temelor, dar şi activităţi de încurajare a lecturii independente. Prin acest proiect se vor amenaja ateliere de creaţie şi pictură, activităţi tematice şi alte activităţi de tip recreativ. În cadrul proiectului va fi inclusă şi o masă caldă. Pentru a maximiza şansele de finanţare, în cadrul acestui proiect avem parteneri Şcoala din Mădulari. Şcoala Guşoeni este beneficiara proiectului şi ordonatorul de credite este directorul Şcolii Guşoeni, el este cel care gestionează întregul proiect. Prin urmare, o parte din acest proiect se va desfăşura şi la Şcoala din Mădulari. Proiectul va decurge pe o perioadă de trei ani. Avem deja 1,5 miliarde de lei viraţi în cont. În prezent se fac demersuri pentru achiziţionarea laptopurilor, a birourilor şi inclusiv se încheie contractele de muncă. Sunt într-adevăr mulţi paşi de urmat. Valoarea proiectului este de 500 de mii de euro, se desfăşoară prin POCU, AFIR Craiova, dar cu alte reguli, de altă factură. Prin proiectul centralei fotovoltaice, banii economisiţi îi vom direcţiona tot către şcoală”, a subliniat primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu.

 

Claudia Şchiopu

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *