Consiliul Judeţean Vâlcea începe lucrările de modernizare a drumului către Mânăstirea Frăsinei

„Drumul Athosului Romanesc”, aşa cum mai este numit DJ658, a intrat în linie dreaptă în privinţa finanţării şi execuţiei de lucrări. Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, însoţit de specialişti din cadrul instituţiei şi directorul RAJDP Vâlcea, s-au deplasat joi, 8 noiembrie 2018, în localitatea Bujoreni, unde, în prezenţa primarilor comunelor Bujoreni şi Muereasca, a semnat, contractul de achiziție publică de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare DJ 658 Gura Văii – Malu Vârtop – Hotarele – Muereasca – Găvănești – Mănăstirea Frăsinei km 0+000 – 13+400”, județul Vâlcea.
„Contractul de proiectare și execuție lucrări are o valoare totală de 42.052.977,44 lei (inclusiv TVA) și presupune reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean 658 pe întreaga lungime de 13,170 km; construirea, modernizarea sau reabilitarea de poduri şi podeţe; demolare și refacere podeţe de intrare în curţi şi la proprietăţi aflate în domeniul public; construire şanţuri, rigole pe traseul drumului; lucrări de consolidare a tuturor zonelor cu probleme de stabilitate (alunecări de teren); realizarea de lucrări pentru siguranţa circulaţiei (parapeţi, marcaje, indicatoare, apărări de maluri, etc.); amenajarea drumurilor laterale şi a intersecţiilor cu drumurile publice; realizare lucrări destinate siguranței rutiere pentru pietoni (trasee pietonale/trotuare, semnalistică luminoasă verticală pentru treceri de pietoni cu alimentare fotovoltaică).
DJ 658 pornește din localitatea Bujoreni, din DN7, se continuă pe teritoriul comunei Muereasca, având ca punct final Mănăstirea Frăsinei. Tot astăzi (n.r.8 noiembrie), a fost predat constructorului şi amplasamentul, în vederea demarării lucrărilor de proiectare şi execuţie”, declara preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Proiectul face parte din cele 13 investiţii aprobate Consiliului Judeţean Vâlcea de către Ministerul Dezvoltării, prin programul PNDL-2. Birocraţia excesivă face că abia acum proiectarea şi execuţia să intre în linie dreaptă, în condiţiile în care contractul de finanţare a fost semnat încă de pe 18 mai 2018, într-o vizită de lucru a vicepremierului Paul Stănescu, la Vâlcea. În luna mai au mai fost semnate şi contractele de finanţare pentru alte două investiţii DJ 677A „Creţeni (DN 67 B) – Pesceana- Şirineasa (DJ 677 F), respectiv proiectul de Consolidare şi reabilitare energetică a Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Măciuca.

Ramona BĂLTEANU

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *