Fostul internaţional Sergiu Radu (40 ani) a ajuns din nou acasă, la Râmnicu Vâlcea, pentru a participa la tradiţionalul turneu pentru copii, care îi poartă numele.  Organizată an de an de profesorul Narcis Enăchescu, Cupa ”Sergiu Radu” s-a desfăşurat sâmbătă în Sala Sporturilor Traian din Rm. Vâlcea şi a ajuns la cea de-a 12 ediţie.

Schijă” a jucat în România la FC Naţional şi la Rapid, în Germania a evoluat la Koln, Wolfsburg, Stuttgart şi Cottbus, iar după cariera de fotbalist a înfiinţat o firmă de impresariat sportiv. După ce şi-a luat licenţa UEFA A, a fost anul trecut  antrenor secund  la naţionala Under 17 a României. În prezent, Sergiu Radu s-a mutat cu familia din Germania la Marbella (Spania).

Sergiu, anul trecut ai început antrenoratul ca secund la naţionala Under 17. Cum a fost această perioadă?

Am fost un an şi ceva la lotul naţional Under 17, cu care ne-am calificat la Turneul de Elită pentru Campionatul European. A fost o perioadă foarte bună, am avut un nucleu de jucători bun. Din păcate, antrenorul principal Sorin Colceag a fost înlăturat de la echipă şi eu venind cu el la lot, am considerat că nu este fair-play să mai continui alături de altcineva. Pentru mine a fost o perioadă foarte bună, sunt posesor al licenţei UEFA A şi a fost o experienţă deosebită. Urmează licenţa PRO, cursurile nu sunt încă stabilite, dar probabil că anul viitor vor începe.

Te-ai gândit să revii în ţară ca antrenor?

În momentul de faţă, cu licenţa UEFA A poţi fi doar secund în Liga I, iar de la Liga a II-a se va implementa probabil de la anul ca principalii să fie posesori de licenţă PRO. Momentan sunt foarte mult plecat, locuiesc în străinătate şi este puţin mai greu să revin în ţară, dar nu se ştie ce va fi peste un an sau doi ani. Eu sunt deschis să revin în România!

Te-ai mutat din Germania în Spania. Care este motivul?

M-am mutat la Marbella împreună cu familia, pentru că aş dori ca fata mea să urmeze o carieră în tenis. În Spania, fata mea are ocazia să se antreneze într-o Academie renumită, care este condusă  de fostul antrenor al lui Steffi Graf, Klauss Hofsass, alături de care a câştigat peste 20 de Grand Slam-uri. Băiatul este şi el la grupa de vârstă 2008 a copiilor de la Marbella, a fost remarcat de către clubul Malaga şi invitat la o probă de joc la grupa sa de vârstă, urmează să îl mai vadă şi anul viitor. De ce nu, anul viitor băiatul eu ar putea face pasul la Academia celor de la Malaga.

Cine ia titlul în ţară?

Cred că bătălia se va da între cele două echipe care şi anul trecut au purtat lupta pentru titlu, CFR Cluj şi FCSB.  Dar, în această luptă mai pot fi implicate şi Universitatea Craiova şi Viitorul, pentru că, în momentul în care se înjumătăţesc punctele şi se intră în play-off, va conta fiecare punct. În play-off se va juca săptămână de săptămână numai cu adversari tari şi de acelaşi nivel, o formă mai slabă a unei echipe o poate duce să piardă puncte importante consecutiv, care poate arunca o echipă de pe primul loc în afara podiumului în decurs de doar 2-3 săptămâni. Va avea de câştigat cine şi-a pregătit vârful de formă pe final de campionat.

Primarul din Râmnicu Vâlcea a anunţat construcţia unui stadion nou, începând cu anul 2020…

M-aş bucura mult să aibă Râmnicu Vâlcea un stadion nou şi de ce nu, din 2020 chiar să începem unele discuţii pentru a face o echipă în oraş, pentru că merită. Când se va face un stadion nou, probabil că va urma şi proiectul unei echipe de fotbal. Sunt dispus să ajut la Râmnicu Vâlcea din orice postură, pentru că sunt deja alături de oraş, atât cât pot şi eu să organizez, la nivel de copii şi juniori. Mi-ar plăcea să fiu implicat la Vâlcea şi la nivel de seniori. Cu ajutorul Primăriei, cu ajutorul unor sponsori, se poate face ceva frumos la Vâlcea, chiar dacă se pleacă de jos, nu este nevoie de fonduri foarte multe.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *