Primăria Râmnicului returnează banii europeni primiţi pentru modernizarea ştrandului Ostroveni
  • Gutău taie răul de la rădăcină: „Vom continua lucrările pe buget propriu”

Pentru a putea continua lucrările de modernizare a Bazei de Agrement Ostroveni, Primăria Râmnicului a luat decizia de a rezilia contractul cu firma constructoare, Delta ACM 93 Bucureşti. Gutău susţine că a preferat să taie răul de la rădăcină, să ceară o expertiză şi apoi să se apuce de reproiectarea lucrărilor rămase de executat la bazinul de înot. În luna martie 2019, s-ar putea afla noul constructor şi apoi reluate lucrările. Mai mult decât atât, Primăria Râmnicului este nevoită să returneze şi finanţarea europeană atrasă până în acest moment, în jur de 300.000 euro şi să finalizeze investiţia cu fonduri proprii.

 „O problemă grea pe care nu am rezolvat-o şi pe care am preluat-o din fostul mandat este bazinul de înot, eu nu aş fi făcut niciodată un astfel de contract pentru acest bazin de înot, cu finanţare 50% din bugetul propriu şi 50% fonduri europene, în condiţiile în care proiectul era întârziat iar după prelungire, termenul de finalizare a fost 31 decembrie 2018. Nu s-a putut finaliza lucrarea, vom rezilia contractul cu firma constructoare, vom da înapoi cota de finanţare europeană pe care au atras-o până acum, în jur de 300.000 euro şi o vom face pe fonduri proprii. Până acum nu am putut să facem nimic, pentru că trebuia să aşteptăm termenul de finalizare de 31 decembrie 2018. Nicio altă firmă nu se angaja să finalizeze lucrarea până nu expira termenul de 31 decembrie. Nici nu vreau să abandonez proiectul, mi-ar fi uşor să dau vina pe fosta administraţie. Nu! Eu voi încerca, anul acesta, să facem reproiectarea şi să scoatem la licitaţie ce mai este de executat. Este adevărat, este foarte greu de realizat acest proiect. (…) Este o problemă delicată. Speram că până în martie să ştim câştigătorul licitaţiei şi vom înveşti astfel încât să finalizăm acest proiect pentru că este păcat să lăsăm o astfel de investiţie neterminată”, a declarat primarul Râmnicului, Mircia Gutău.

Istoria unei investiţii păguboase

Modernizarea bazei de agrement din Ostroveni se anunţa o investiţie care avea să revitalizeze turismul din Râmnicu Vâlcea, creând o infrastructură de agrement acvatic în valoare de peste 7 milioane de euro, din care 50% fonduri de la Uniunea Europeană. În data de 23 ianuarie 2015, Primăria Râmnicului a semnat contractul pentru „Reabilitarea şi modernizarea bazei de agrement Ostroveni în Municipiul Râmnicu Vâlcea” cu Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Proiectul, în valoare de 31,9 milioane de lei presupunea acoperirea, reabilitarea şi modernizarea bazinului nr. 1 prin construirea unei clădiri care să cuprindă toate spaţiile necesare desfăşurării unei funcţiuni de agrement în condiţii moderne, respectiv: bazine, saună, grotă salină, sală de fitness, vestiare, grupuri sanitare, cafenea şi spaţii tehnice. Totodată, proiectul mai cuprindea reabilitarea spaţiilor verzi din incintă şi a aleilor pietonale, lucru realizat în mare măsură. După patru ani de tărăgănări, proiectul este pe jumătate realizat, iar după ce a fost reziliat şi contractul cu firma constructoare, municipalitatea va trebui să returneze şi cei 300.000 de euro primiţi deja de la Uniunea Europeană. Astfel, proiectul nu numai că se dovedeşte a fi unul neinspirat, dar, pentru a putea fi terminat, va fi plătit din buzunarele râmnicenilor.

 Încă un bazin de apă sărată, în incinta ştrandului

Totodată, edilul Râmnicului a mai precizat că au fost demarate lucrările pentru amenajarea unui nou bazin cu apa sărată, în incinta ştrandului, astfel încât, din vara anului 2019, turiştii care aleg să vină la Râmnic pentru relaxare, să poată beneficia de încă un bazin cu apa sărată: „S-a început lucrarea acolo, vom face un bazin de apă sărată. Lucrarea este în proporţie de 30% finalizată, termenul este 30 aprilie 2019, pentru că vara aglomeraţia este foarte mare la bazinul de apă sărată din incinta ştrandului. Lângă el, la 10 m am mai făcut un bazin, tot de apă sărată, astfel încât să-i mulţumim pe cei care vin la noi”, a conchis Mircia Gutău.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *