Viitorul comunei Scundu înseamnă absorbţia fondurilor europene

Dumitru Blejan, primar al comunei Scundu încă din anul 2000, reales la fiecare rundă de alegeri cu procente covârşitoare, fără să facă promisiuni în alb cetăţenilor a înţeles că viitorul înseamnă absorbţia fondurilor europene. În anul 2010 a reuşit să acceseze cea mai mare finanţare din judeţ: 6 milioane de euro, un proiect care a cuprins, pentru localitatea sa, introducerea reţelei de apă potabilă şi canalizare, dar şi construirea celui mai modern centru de îngrijire pentru persoane vârstnice din judeţ. Astăzi, după cinci mandate, Dumitru Blejan, unul dintre cei mai prolifici primari din judeţului, are cu ce se lăuda, atunci când vine vorba despre inventarul realizărilor. Spune că a luat cele mai bune decizii în privinţa cheltuirii banului public, în beneficiul comunităţii şi afirmă că, în toţi aceşti ani priorităţile sale au fost învăţământul, o infrastructură modernă, siguranţa cetăţeanului şi prosperitatea oamenilor. Un bilanţ impresionant, care demonstrează abnegaţie, respect faţă de el şi de comunitatea care l-a propulsat să conducă destinele localităţii din punct de vedere administrativ.

 „Din anul 2000 ocup funcţia de primar, şi mi-am propus încă de atunci să nu promit cetăţenilor nimic, dar le-am cerut să-mi dea voie să fac. Am un dialog şi o relaţie de respect cu oamenii. Nu sunt omul care îşi doreşte profit. Am încercat să-l ajut pe fiecare cetăţean care mi-a cerut sprijinul, de aceea am şi foarte mulţi prieteni. Într-un cuvânt, toată comunitatea este formată din prieteni, rude şi din familia mea. Sunt un om cinstit cu mine, iar opinia cetăţenilor contează pentru mine. În cei 18 ani, în localitate lucrurile s-au schimbat: avem o şcoală modernă, apă, canalizare, drumuri asfaltate, centru de îngrijire pentru bătrâni, dispensar nou şi o bază sportivă modernă. Primul proiect a fost iluminatul public, apoi drumurile. Primăria am început-o în anul 2007, în aprilie, iar în aprilie 2008 am inaugurat-o. În primul an, când am ajuns aici, primăria funcţiona într-o fostă şcoală abandonată, cu mobilier vechi, şi în clădire ploua”, a afirmat Dumitru Blejan.

Proiecte importante depuse de Primăria Scundu cu fonduri guvernamentale

Din portofoliul proiectelor depuse la Ministerul Dezvoltării s-au alocat fonduri pentru modernizarea şcolii gimnaziale şi reabilitarea dispensarului uman. Pentru celelalte cinci proiecte, primarul are promisiunea că se vor aloca fonduri în următoarea etapă de finanţare: „Am încheiat lucrările de modernizare la şcoală şi dispensar, aşteptăm anul acesta finanţare pentru proiectele aflate la Ministerul Dezvoltării. Am întocmit nu mai puţin de şapte proiecte, pe care le-am depus la Ministerul Dezvoltării, în vederea obţinerii de fonduri: extinderi de alimentare cu apă, canalizare, asfaltări de drumuri, modernizarea iluminatului public, dar şi reabilitarea sediului primăriei, a şcolii şi a căminului cultural din localitate sunt proiectele depuse. Aşteptăm următoarea finanţare pentru extinderea reţelei de apă, canalizare, asfaltare drumuri şi modernizare iluminat public”, a precizat primarul din Scundu.

Baza sportivă, un proiect în derulare

Primarul ne-a vorbit şi despre proiectul aflat în derulare, care cuprinde modernizarea bazei sportive din localitate. Cu bani alocaţi din buget, baza sportivă din comună va fi una modernă, cu toate facilităţile pentru tinerii sportivi din localitate şi pentru cei care doresc să facă mişcare: „Iubesc sportul, iar baza sportivă era o promisiune mai veche. În toţi aceşti ani, am încercat să identific fonduri externe în vederea modernizării, dar nu am reuşit. Anul trecut ne-am chibzuit cât am putut şi, cu bani alocaţi din bugetul local au început lucrările: s-a extins clădirea vestiarelor şi s-a mai construit un etaj. Spaţiile vor fi complet refăcute şi dotate corespunzător. Urmează să facem împrejmuirea cu plasă de protecţie în jurul stadionului, tribune şi amenajarea terenului. Lângă baza sportivă se va amenaja şi un teren sintetic. Valoarea investiţiei va fi de aproximativ 10 miliarde de lei. Aşteptăm bugetul, fiindcă trebuie să plătim constructorul şi să continuăm lucrările”, a precizat primarul Dumitru Blejan.Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *