La Budeşti, administraţia locală nu renunţă la introducerea reţelei de gaze

Ionel Vlădulescu: „Sper ca în 2019 să stabilim operatorul. Nu cred că localitatea Budeşti ar putea rămâne fără reţea de gaze”

Cetăţenii comunei Budeşti, dar şi investitorii care au ales să-şi dezvolte o afacere în zona industrială Budeşti aşteaptă cu sufletul la gură introducerea reţelei de gaz metan. Cu o infrastructură bine pusă la punct, localitatea Budeşti s-a dezvoltat foarte bine în ultimii ani, dar suferă din cauza faptului că nu există reţea de gaze naturale. Primarul liberal Ionel Vlădulescu a făcut nenumărate demersuri şi adrese către Ministerul Energiei pentru a introduce cea mai aşteptată utilitate în localitate. I-au sărit în ajutor şi parlamentarii vâlceni, de toate culorile politice, cu interpelări către miniştrii Energiei, însă fără niciun rezultat, până în prezent. Cu toate acestea, promisiunile Guvernului actual de a deschide un program naţional pentru finanţarea reţelelor de gaz, îi dă încredere primarului Ionel Vlădulescu care speră ca în 2019 să fie ţinută licitaţia şi să fie demarate chiar şi lucrările:

„Chiar zilele trecute am fost la Ministerul Energiei, încă nu au fost semnate normele de aplicare a legii de către Ministerul Finanţelor şi MDRAP-ul. După ce vor semna şi aceste două ultime instituţii, urmează să le vedem forma finală şi apoi să încercăm să demarăm procedura în sine privind desemnarea unui operator. Eu sper că anul acesta cel puţin să stabilim prin licitaţie publică operatorul şi să şi demarăm ceva din lucrarea propriu-zisă. Eu sper, dar nu depinde de mine sau de Consiliul Local, ci de normele de aplicare care sperăm să apară cât mai repede. Noi am încercat pe toate căile, nici acum nu ne opream, însă din cauza faptului că nu au apărut normele de aplicare nu am mai putut să demarăm proceduri de licitaţie pentru reţelele de gaze. Când vor apărea, ne vom adapta şi nu cred că localitatea Budeşti ar putea să rămână fără reţea de gaze, vom face tot ce ne stă în putinţă să rezolvăm această problemă, pentru că este o necesitate, nu este un moft pentru noi. Nu putem să ne dezvoltăm dacă nu avem o infrastructură bine pusă la punct”, ne-a declarat primarul localităţii Budeşti, Ionel Vlădulescu. Dupa ce proiectul a așteptat mai mulți ani prin sertarele Ministerului, în vara anului 2018, Ministerul Energiei a tinut o licitaţie publică, însă nu s-a prezentat niciun operator. Proiectul,  în valoare de 1 milion de euro, prevede branşarea la sistemul de alimentare cu gaze naturale a circa 4.000 de locuinţe și branşarea zonei industriale. 

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *