Mihai ROMAN

Protestele magistraţilor, declanşate în ultimele săptămâni în aproape toată ţara sunt primul semn de normalitate din acest segment profesional. Faptul că această categorie profesională care trăia în mod obişnuit ascunsă de ochii indiscreţi ai lumii, bucurându-se propriul confort şi inamovibilitate îşi dă seama că nimeni nu o va apăra, dacă ea nu vrea să-şi păstreze libertatea de a judeca este un pas mare înainte, pentru păstrarea libedrtăţilor câştigate în 1989.

Gaşca lui Dragnea, formată în mare parte din indivizi care se ghidează după reguli mafiote de stil nou a încercat să calce în picioare în ultimii ani absolut toate instituţiile statului, ultimele redute fiind justiţia, ultimele companii de stat sau Banca Naţională, adică stăpânii aurului şi ai cătuşelor din România. PSD a trecut de mult timp pragul roşu al democraţiei, şi se ghidează mai degreabă după modelul Turciei, pentru instaurarea unei dictaturi cu aparenţă a democraţiei. Caracatiţa roşie şi-a instalat deja oameni de încredere, obedienţi, în funcţii de conducere din aproape toate instituţiile importante ale statului, care să-i execute fără crâcnire ordinele. A reuşit în multe locuri, dar justiţia şi rezerva monetară a ţării sunt ultimele redute. Singurele arme de apărare ale oamenilor cinstiţi din această ţară nu pot veni decât de la profesioniştii din justiţie, care trebuie să aibă curajul de a-şi apăra poziţia, de la Uniunea Euriopeană şi de la populaţia cu educaţie peste medie, care înţelege efectele pe termen lung ale acestei politici dezastruoase. Cel mai probabil, de acolo vor veni loviturile de măciucă prin care se va dărâma eşafodul pe care s-a cocoţat Dragnea şi ai lui, înainte ca preşedintele PSD să apuce să-şi scoată frânghia de spânzurătoare din jurul gâtului.

PSD a impus deja în România un guvern format din analfabeţi obedienţi, care se hrănesc cu toţii, prin complicitatea parlamentarilor PSD-ALDE cu sume enorme venite de la bugetul de stat. Agenţia de rating Standard & Poor’s va schimba ratingul de ţară al României, iar perspectiva va deveni din stabilă, una negativă. La originea acestei schimbări stă celebra OUG 114. Ce contează că România se va împrumuta mai scump, că preţurile vor creşte, că investitorii vor evita o ţară cu legislaţie instabilă? Analfabeţii Dăncilă, Vâlcov, Teodorovici aşa au decis, iar o ţară întreagă plăteşte. Ceea ce uită aceşti indivizi este că nici Guvernul PSD şi nici ei nu pot fi veşnici, iar, aşa cum PSD a scăzut astăzi în sondaje la 20%, iar cota lui Dragnea, personal, a ajuns la 5%, este loc şi de mai rău, exact ca şi la standardul de ţară. În aceste condiţii, acoliţii lui “Daddy” trebuie să se aştepte să suporte şi plata pentru complicitatea de acum la jaful naţional.

Curtea Constituţională acţionează conform instrucţiunilor lui Dragnea, profitând de faptul că judecătorii de acolo nu dau socoteală nimănui. Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie tocmai i-a deschis dosar Codruţei Kovesi, cu nişte acuzaţii aberante, care nu au impresionat pe nimeni la Bruxelles. Faptul că secţia cu pricina a luat-o deja pe arătură este şi dosarul deschis împotriva lui Timmermans, sau împotriva a cinci judecători şi trei procurori din dosarul Tel Drum. Această secţie este condusă de două persoane obediente lui Dragnea, care vor da şi ele socoteală la un moment dat, pentru comportamentul actual. Este posibil ca această secţie să deschidă dosare tuturor magistraţilor care protestează acum împotriva OUG 7, şi să-i dea afară din magistratură.

Cel mai mare jaf la care a asistat până acum România este, însă, Fondul Suveran de Dezvoltare, care va permite prăduirea sistematică a tuturor societăţilor cu capital de stat care au mai rămas prin ţărişoara noastră. De asemenea, în spatele aducerii aurului în ţară stă pur şi simplui dorinţa avidă a găştii aflate la putere de a cheltui cât mai repede orice rezervă pe care ar mai avea-o România. După schimbarea lui Mugur Isărescu, noul şef al BNR ar urma să toace rezerva valutară şi aurul BNR pe pensii şi salarii bugetare, pe pensii şi salarii nesimţite, pentru ca Dragnea să nu se facă de râs că nu-i iese programul de guvernare. Toate aceste gafe imense vor fi plătite, evident, din banii noştri, ai tuturor, iar angajaţii oneşti din justiţie sunt foarte importanţi, pentru a determina normalizarea lucrurilor. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *