Administrația locală din Sălătrucel a inaugurat prima investiție pe fonduri europene din acest mandat: podul peste pârâul Coiscă

Aflat la primul mandat, primarul comunei Sălătrucel, Nicolae Sima a demarat câteva proiecte importante pentru comunitate şi iată că, la doar doi ani de la preluarea mandatului a fost inaugurata şi prima investiţie. Este vorba de un proiect pe fonduri europene, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), investiţie care cuprinde amenajarea unui pod peste pârâul Coiscă şi asfaltarea a 2,7 kilometri de drumuri comunale: „Acest proiect finanţat cu fonduri europene, pe măsura 7.2., prevede dezvoltarea infrastructurii în comună Sălătrucel, care cuprinde construcţia unui pod, în lungime de 92 de metri, în punctul” La Bănăţeni” şi asfaltarea a şase drumuri săteşti, respectiv: uliţa Valea Bodii, în lungime de 1 km, uliţa Mierloi – 160 m, drumul La Grecu Florin – 178 m, uliţa Căzăneşti – 484 m, uliţa Moţoc – 162 m şi uliţa Bucea – 571 m. Toate aceste uliţe au o lungime totală de 2,682 de metri. Podul pe care astăzi îl inauguram, peste pârâul Coiscă va face legătura între cătunul respectiv şi centrul comunei”, a declarat primarul Nicolae Sima. 

Consiliul Județean va reabilita și DJ 703G, drum care face legătura cu viitoarea autostradă Sibiu-Pitești

La invitaţia primarului comunei Sălătrucel, Nicolae Sima, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a participat miercuri, 6 martie a.c., la Sălătrucel, la inaugurarea acestor lucrări de dezvoltare a infrastructurii rutiere din comună. Cu acest prilej, l-a felicitat pe primarul localității pentru investiţiile realizate, de care se vor bucura, atât locuitorii uliţelor Valea Bodii, Drăgiceşti, Grecu, Bucea, Mierloi, Căzăceşti şi La Frunţeanu, care au, de-acum, drumuri asfaltate, cât ceilalţi locuitori ai comunei care vor folosi podul peste pârâul Coiscă, construit, prin acest proiect, în punctul” La Bănăţeni”. 
„De altfel, în zonă, are un proiect de modernizare a infrastructurii rutiere şi Consiliul Judeţean Vâlcea, în parteneriat cu Oraşul Călimăneşti, Comuna Berislăveşti şi Comuna Sălătrucel. Este vorba de Drumul Judeţean 703 G care porneşte din DN 7CC, localitatea Jiblea Veche (oraşul Călimăneşti), traversează comunele Sălătrucel şi Berislăveşti, până la limită cu judeţul Argeş şi se continuă în judeţul Argeş (Regiunea Sud-Muntenia), până la intersecţia cu DJ 703H, în localitatea Şuici, zona unde este prevăzută realizarea tronsonului de autostrada A1 Piteşti – Sibiu. Lungimea acestui drum care urmează să fie modernizat este de 12,65 km, iar valoarea totală a proiectului, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, este de 84.120.609,31 lei”, a declarat președintele Constantin Rădulescu.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *