Anul acesta, la Şuşani, ar putea începe şi proiectul de canalizare în valoare de 8 milioane de euro

În această primăvara, comuna Şuşani va fi transformată în şantier. Lucrările la alimentarea cu apă sunt în plină desfăşurare, urmează proiectul prin care sunt cuprinse cele şase poduri şi apoi modernizarea celor trei şcoli şi a dispensarului uman. Toate aceste proiecte sunt finanţate prin programul guvernamental PNDL-2 şi se ridică la o valoare de peste 3.5 milioane de euro. Mai mult decât atât, sunt șanse mari ca şi proiectul de canalizare să înceapă tot în acest an:

„Speram că anul acesta, şi după promisiunile celor care s-au ocupat cu întocmirea studiului de fezabilitate prin POIM, să poată fi scos la licitaţie proiectul. Comuna Şuşani este prinsă cu un proiect de canalizare şi sperăm să înceapă lucrările anul acesta sau cel târziu anul viitor şi la canalizare pe raza comunei Şuşani. Pentru Şuşani, există un proiect complex care va acoperi întreaga comună, pe circa 34 de km, construirea unei staţii de epurare în partea de sud a comunei. Investiţia va avea o valoare de aproape 8 milioane de euro. Lucrarea la alimentarea cu apă a început încă de anul trecut şi ne-am dori să avem cât mai repede şi canalizare. În ceea ce priveşte alimentarea cu apă, aceasta este prinsă pe ambele părţi de-a lungul drumului judeţean, pentru a nu fi nevoiţi să spargem asfaltul şi sunt cuprinse doar nouă subtraversări pe toată lungimea comunei, astfel încât să nu fie afectat carosabilul sub nicio formă”, ne-a declarat administraţia locală din Şuşani.

Utilaje pentru stingerea incendiilor, achiziţionate cu bani europeni

În ceea ce priveşte fondurile europene, comuna Şuşani are în derulare două proiecte, prin GAL-ul „De la Vedea la Olteţ”, ambele vizând achiziţionarea de utilaje pentru stingerea incendiilor: „Vom avea bani să le şi plătim în avans, aşa cum este procedura, ca apoi să ne fie returnaţi banii de la Uniunea Europeană. Suntem bucuroşi că am primit bani la sfârşitul anului de la Guvern, 670.000 lei, bani care ne-au dat o gură mare de oxigen, pentru că am scăpat de arierate”, ne-a declarat Gheorghe Staiu. Totodată, conducerea primăriei aşteaptă deschiderea PNDL-3, pentru a primi finanţare şi pentru proiectele rămase, în special cele de asfaltare, pentru a închide infrastructura la nivel de localitate: „Este vorba de un proiect ce cuprinde asfaltarea a două drumuri comunale, singurele drumuri care ne-au mai rămas neasfaltate, respectiv DC 63 Uşurei-Sârbi, pe 3,4 km şi DC 54 Râmeşti-Lungesti pe 6,5 km, drum care ne asigura legătura cu comunele vecine, în partea de nord Mădulari şi în partea de est comuna Lungeşti. În afara celor două drumuri, mai avem depus încă un proiect care cuprinde asfaltarea a 6,5 km de drumuri de interes local, restul de uliţe săteşti care ne-au mai rămas de asfaltat din proiectul trecut.”

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *