Gheorghe Dumbravă: „De când sunt primar, nu am mărit niciodată taxele şi impozitele locale”

La Stoeneşti, oamenii beneficiază de o infrastructură care a beneficiat de lucrări de modernizare în ultimii şase ani, de când la cârma administraţiei locale se află primarul Gheorghe Dumbravă. Cu toate acestea, primarul localităţii nu a mărit taxele şi impozitele şi nici nu o va face până la finele mandatului, bineînţeles, dacă legea îi va permite. A luat această decizie gândindu-se la nevoile oamenilor, care, în mare parte, sunt pensionari cu venituri reduse:

„De când sunt primar, nu am mărit niciodată taxele şi impozitele locale. Nu am vrut să zică oamenii că şi-au ales în fruntea lor un „cămătar”. Eu cunosc aproape toţi cetăţenii şi marea majoritate sunt pensionari, cu pensii aşa cum are toată lumea, iar restul nu sunt oameni foarte înstăriţi. Sunt mulţumit de faptul că cetăţenii noştri sunt responsabili, că am avut în ultimii ani încasări de 95-97%, ceea ce mă bucură enorm. Nu ştiu ce alte localităţi din judeţ se mai pot lăuda cu un asemenea procent de încasare. Oamenii sunt receptivi, le place cum s-a dezvoltat comuna, şi se vede acest lucru prin faptul că vin şi îşi plătesc taxele şi impozitele. Este o satisfacţie atunci când cetăţeanul vine şi îşi plăteşte taxele, tocmai pentru că este mulţumit de realizări şi vrea să ne ajute în continuare. Ce rezolvam dacă măream taxele şi impozitele, dacă cetăţeanul nu are bani să plătească? Ar fi scăzut nivelul de încasare şi nu rezolvam nimic. Şi aşa avem un buget mic pe care îl strângem, în jur de 7 miliarde de lei vechi, deoarece nu avem agenţi economici pe raza localităţii care să aducă venituri suplimentare la bugetul local”, ne-a declarat primarul Gheorghe Dumbravă.

Gheorghe Dumbravă nu renunţă la ideea amenajării unui ştrand cu apă sărată

Pentru următorul mandat, Gheorghe Dumbravă se gândeşte la dezvoltarea localităţii, dincolo de lucrările de modernizare a infrastructurii. Alesul local intenţionează să construiască o bază de agrement, pentru a aduce venituri suplimentare în „visteria” localităţii: „Chiar dacă am fost criticat chiar şi în campania electorală din 2016 că vreau să construiesc un ştrand aici, la Stoeneşti, dacă reuşeam, era o sursă suplimentară de venit la bugetul local, bani pe care îi foloseam tot pentru dezvoltarea comunei. Nu am renunţat însă la idee, doar că, din 2016 şi până în prezent nu am reuşit să terminăm procesul cu un cetăţean care revendică o parte din acel teren, pe care dorim să amenajăm ştrandul. Suntem blocaţi din acest punct de vedere, deşi găsisem o sursă de finanţare cu fonduri europene care se preta la ceea ce ne doream noi. Această „nebunie” a mea va deveni realitate, în următorii ani”, ne-a mai spus Gheorghe Dumbravă.În adâncime, satul Stoeneşti adăposteşte rezerve de sare, asemenea celor de la Ocnele Mari.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *