Tăriceanu: „Am decis cu PSD să avem un candidat comun”

Zilele trecute, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că speră ca Klaus Iohannis să nu mai câştige un nou mandat la Cotroceni, precizând că ALDE şi PSD au decis să aibă un candidat comun la Preşedinţie. Potrivit spuselor lui Tăriceanu, după alegerile europarlamentare, se va lua o decizie în funcţie de candidatul cel mai bine plasat.


El a precizat că ALDE a avut discuţii cu PSD pe tema candidatului la Preşedinţie. „Discuţiile cu conducerea PSD ne-au dus la o concluzie, că soluţia cea mai bună e să mergem pe un candidat comun. Vom vedea cine este cel mai bine plast după alegerile pentru Parlamentul European şi atunci vom decide în această privinţă”, a explicat liderul ALDE.
Întrebat dacă, în opinia sa, preşedintele Klaus Iohannis va mai câştiga un mandat, Tăriceanu a răspuns: „Eu sper să nu mai câştige”.


Și europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a declarat, intr-o vizită în teritoriu, că, în opinia sa, cea mai bună soluţie pentru actuala coaliţie de guvernare în vederea alegerilor prezidenţiale din acest an ar fi un candidat comun, care să corespundă unui profil de preşedinte responsabil, capabil să găsească soluţii pentru ţară. Potrivit europarlamentarului ALDE, „profilul de preşedinte necesar României este al lui Călin Popescu-Tăriceanu”. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *