Primarul Ștefan Bogdan are în plan extinderea gazelor la Băbeni. Proiectul a fost depus pe Fondul Naţional de Investiţii

Pe lângă proiectele aflate în derulare, administraţia locală din Băbeni are în atenţie şi extinderea reţelei de gaze naturale în oraş. În acest sens, primarul Ștefan Bogdan a întocmit un proiect ce vizează introducerea gazelor în zona Valea Mare şi pe alte 14 străzi: „Am depus proiectul pentru extinderea reţelei de gaze naturale în zona Valea Mare, unul deja ne-a fost aprobat pe DN7, de 26 de miliarde de lei vechi, şi am mai făcut un proiect pe care l-am şi depus, în care sunt cuprinse 14 străzi. Proiectul este depus la Fondul Naţional de Investiţii şi sunt convins că vom reuşi să accesăm şi acest proiect. Totodată, cel de-al doilea proiect pe care intenţionăm să-l accesăm prin acest Fond Naţional de Investiţii vizează modernizarea fostului sediu al primăriei, actuala clădire în care îşi desfăşoară activitatea APIA Băbeni. Dacă vom reuşi să depunem şi un al treilea proiect, vrem să modernizăm şi Căminul Cultural Romani, care are şi el nevoie de lucrări de modernizare”, ne-a declarat primarul Ștefan Bogdan.

Ştefan Bogdan: „Continuăm cu asfaltările străzilor Ungureni-Români şi Unirii-Uzinei”

Modernizarea străzilor rămân o prioritate, în acest mandat, pentru primarul Ștefan Bogdan. După finalizarea proiectului de asfaltare a celor 13 străzi, administraţia locală continua seria asfaltărilor cu alte două străzi importante: „Suntem pe final cu licitaţia pentru proiectul de asfaltare, poduri şi amenajare rigole pentru străzile Ungureni-Români şi Unirii-Uzinei. Această investiţie este una de anvergură, în valoare de 90 de miliarde de lei vechi. Anul acesta sigur le vom asfalta, posibil să nu terminăm întreg proiectul, dar cu siguranţă vom turna asfaltul. De curând, am finalizat proiectul de asfaltare care a cuprins cele 13 străzi, mai avem mici retuşuri de făcut. În continuare vom pune accent pe modernizarea străzilor şi uliţelor. Vom mai scoate la licitaţie alte 42 de străzi, toate uliţele care au mai rămas neasfaltate în Băbeni, rigole şi trotuare în zona Valea Mare, amenajarea de rigole şi schimbarea conductei de apă în zona Tătărani, modernizarea spaţiului din faţa Casei de Cultură şi încă şase parcări la blocuri. Toate aceste proiecte le vom realiza cu bani din bugetul local. Alergăm după bani, ca să îi strângem la buget, şi aici mă refer la taxe şi impozite locale, pentru a realiza cât mai multe investiţii”, a mai spus primarul Ștefan Bogdan.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *