La Berislăveşti,  drumurile comunale se asfaltează cu bani europeni

Un proiect important pentru localitatea Berislăveşti, care cuprinde modernizarea a zece drumuri comunale cu bani europeni atraşi se va finaliza în toamna acestui an: „Din acest proiect mai avem de asfaltat trei străzi şi finalizăm cele 10 străzi care, în total, însumează şase kilometri. Proiectul trebuia finalizat în luna octombrie, dar vom face act adiţional şi vom prelungi perioada de finalizare. Lucrările sunt puţin întârziate fiindcă a plouat în primăvara acestui an, ceea ce a dus la stagnarea proiectului. Actul adiţional se va prelungi cu doar o lună”, ne-a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar, Nicolae Popescu.

În toamna acestui an se va da startul lucrărilor de construire a grădiniţei cu program prelungit

Pentru a veni în sprijinul părinţilor care au copii de vârstă preşcolară şi sunt nevoiţi sa apeleze la serviciile unor grădiniţe cu program prelungit din alte localităţi sau să-i lase acasă cu bunicii, administraţia locală din Berislăveşti a atras fonduri europene în vederea înfiinţării unei grădiniţe cu program prelungit.

Noua grădiniţă se va construi în centrul comunei, iar valoarea investiţiei este de aproximativ 22 de miliarde de lei vechi. Demersurile administraţiei locale au venit la cererea cetăţenilor comunei, care au sesizat nevoia deschiderii unei grădiniţe cu program prelungit, la ora actuală nefuncţionând nici o astfel de unitate la Berislăveşti. Grădiniţa va avea în dotare săli de clasă spaţioase, dormitoare cu dotări complete, sală de mese, toalete amenajate special pentru copii şi va fi dotată cu material didactic. Întreaga curte va fi amenajată ca spaţiu de joacă pentru copii, cu tobogane şi leagăne: „Prin intermediul Agenţiei de Finanţare a Investiţiilor Rurale s-a reuşit obţinerea finanţării pentru realizarea proiectului de construire a grădiniţei cu program prelungit”. Noua grădiniţă va avea trei grupe. Nu s-a dat startul lucrărilor fiindcă sunt ceva probleme legate de proiectare, care trebuie remediate. Este necesară construirea acestei grădiniţe, fiindcă demersurile noastre au venit la cererea cetăţenilor comunei. În localitatea noastră, dar şi în localităţile vecine sunt multe familii tinere care nu au cu cine să lase copiii, cât timp ei sunt la serviciu. Inclusiv soţia mea este însărcinată, iar construirea acestei grădiniţe vine ca un ajutor. Localitatea se populează pe zi ce trece, tot mai mulţi îşi construiesc case, deci există o evoluţie demografică ascendentă. Noi am sprijinit în acest sens tinerii din Berislăveşti, care primesc gratuit şi teren de casă”, ne-a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar, Nicolae Popescu.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *