Partidul Naţional Liberal are soluţii pentru a apăra siguranţa cetăţeanului şi ordinea publică, propuse prin mai multe proiecte de lege depuse în Parlament, dar majoritatea PSD blochează adoptarea lor în regim de urgenţă, fiind astfel complice la toate actele de violenţă comise de infractorii eliberaţi înainte de termen în baza Recursului Compensatoriu.

Pachetul de legi propus de Partidul Naţional Liberal privind siguranţa cetăţeanului cuprind:

  1. Abrogarea Recursului Compensatoriu – Recursul compensatoriu a întors în stradă 20.000 de infractori periculoşi în mai puţin de doi ani. Rata reală de recidivă ridicată din România, precum şi evenimentele din ultima vreme cu victime minori cer măsuri legislative urgente, iar soluţia optimă este abrogarea recursului compensatoriu, proiect iniţiat deja de PNL.
  2. Implementarea Sistemului „Alertă copil dispărut” – care reglementează difuzarea imediată către public a informaţiilor privind dispariţiile de copii.
  3. Înăsprirea pedepselor – închisoare pe viaţă pentru infracţiunile de omor cu violenţă deosebită, săvârşite în special asupra femeilor şi copiilor.
  4. Implementarea sistemului de supraveghere cu brăţară electronică pentru condamnaţii eliberaţi condiţionat pentru fapte comise cu violenţă.

Elena BUDI

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *