Horezu, victorioasă în derby-ul judeţean cu Dăeşti

În ultima etapă a turului Seriei C4, Flacăra Horezu a câştigat vineri derby-ul judeţului Vâlcea, cu Viitorul Dăeşti, scor 2-1.

Horezu a avut trei titulari absenţi, pe Covalschi, Dinu şi Mansour, astfel că defensiva gazdelor a fost una improvizată, cu juniorul Olteanu trecut stoper şi Bălan apărut ca fundaş dreapta, în timp ce Samson a fost mutat pe flancul stâng.

Totuşi, gazdele au deschis scorul la prima acţiune periculoasă, în minutul 7, când Georgescu a fost lansat spre poarta Dăeştiului, a fentat scurt un adversar şi a înscris plasat, de la 12 metri.

Replica Dăeştiului a venit imediat, cu Florin Costea scăpat singur cu R. Popa, dar juniorul din poarta olarilor salvează. Având jucători cu calitate de la mijloc în sus, Dăeştiul a dominat prima repriză, punând sub presiune defensiva încropită a gazdelor. Astfel, în minutul 23, Costea scapă de nou de Olteanu, ajunge în postură de singur cu portarul, dar R. Popa blochează bine. Tot Costea creează panică, scapă din nou singur spre poartă, dar preluarea este una prea lungă. În minutul 32, Vasile are o incursiune pe flancul drept, şutează din unghi, dar mingea trece de puţin pe lângă poarta Flacărei. Astfel, horezenii intră la cabine în avantaj, unul nemeritat după aspectul jocului.

Imediat după pauză, antrenorul-jucător al Flacărei, Adi Popa bate perfect o lovitură liberă de la 20 de metri şi mingea poposeşte în vinclul porţii Dăeştiului pentru 2-0. Urmează în minutul 49 o nouă ocazie a gazdelor, ratată de Stănică, la care Marinoiu a intervenit foarte bine. Conduşi cu 2-0, oaspeţii şi-au pierdut din luciditate, au apărut nervii şi nu au mai găsit breşe în defensiva gazdelor.  În minutul 56, Marinoiu degajează defectuos, dar Georgescu nu reuşeşte să profite.

Dăeştenii reclamă penalty în minutul 77, la un duel pentru minge între Samson şi Marian, petrecut la marginea careului mare, dar primesc lovitură liberă. Flacăra a fost din nou aproape de gol în minutul 83, când Adi Popa a scăpat singur cu Marinoiu, dar juniorul din poarta oaspeţilor intervine bine.

Golul cu capul din minutul 87 reuşit de golgheterul seriei, Florin Costea a animat finalul, însă era prea târziu pentru oaspeţi pentru a mai obţine ceva. Flacăra s-a impus cu 2-1 şi a câştigat astfel derby-ul judeţului, iar pentru retur îşi propune o clasare pe podium.  În schimb, Dăeştiul caută întăriri în defensivă şi dacă le va găsi, nu va avea emoţii în retur.

Flacăra Horezu – Viitorul Dăeşti 2-1 (1-0)

Stadion Treapt, spectatori 300

Au marcat: Radu Georgescu (7), Adrian Popa (47) / Florin Costea (87)

Horezu: R. Popa – Bălan (Niţu 46), Munteanu, Olteanu, Samson – Precup, Simeanu – Stănică (Bîrzichie 90), Preda, Georgescu – Ad.Popa. Antrenor: Adrian Popa

Dăeşti: Marinoiu – Vasile, Bucei, Lăzărescu, Roşianu – Iordache – Neacşu (Marian 52), Rizea (Dima 46), Pârvu, Talpoş – Fl.Costea. Antrenor: Gabi Mangalagiu

Gabi Mangalagiu: „Trebuie să împrospătăm lotul”

Antrenorul Viitorului Dăeşti, Gabi Mangalagiu spune că lotul va fi remaniat în această iarnă, în care aşteaptă întăriri, în special în defensivă, cea mai slabă din serie, având 36 de goluri primite, la fel ca Filiaşi şi Tg. Cărbuneşti. „Este păcat că am jucat, primim însă gol pe greşeli, asta tot spun de jumătate de an. Fotbalul te pedepseşte când nu dai gol, atunci dă adversarul, în startul reprizei secunde a fost acea execuţie superbă a lui Adi Popa, la o fază la care eu zic că nu a fost fault. Suntem în discuţii cu mai mulţi jucători, trebuie să împrospătăm lotul, unii vor trebui să plece, dacă reuşim să aducem alţii, e bine, dar încă nu am tras linie” a spus Gabi Mangalagiu. Primul transfer al Dăeştiului a fost deja perfectat, fiind adus fundaşul central Mihai Deaconescu. Miercuri, Dăeştiul va susţine un joc amical în Bănie, cu echipa de Liga a III-a, CS U II Craiova.

Adi Popa, gol de pus în ramă

Adrian Popa a jucat din nou vârf şi a impresionat prin travaliu şi execuţii, fiind cel mai bun jucător de pe teren. „A fost un tur bun pentru noi, am avut perioade mai bune, dar şi mai slabe, dar este important că ne-am revenit după momentele dificile, am avut o comportare bună şi în cupă. Băieţii merită felicitaţi, a fost o victorie muncită, a fost un meci plăcut. Dăeştiul a avut un parcurs bun în tur, ţinând cont că este debutantă în Liga a III-a, ea face cinste Vâlcii. Eu am mai jucat vârf şi când eram mai tânăr, mă bucur că am marcat şi am ajutat echipa” a anunţat Adrian Popa. Imediat după joc, echipa horezeană a făcut un banchet de final de an la un restaurant din localitate, după care a intrat în vacanţă.

Oferte pentru Mansour din străinătate

Gueye Mansour este golgheterul Flacărei în tur, chiar dacă a fost suspendat ultimele trei etape, după injurii la adresa arbitrului jocului de la Pecica.  „Avem o echipă bună, chiar dacă eu nu am jucat, Horezu s-a descurcat foarte bine. Nu am pierdut în ultimele trei etape, asta e important. Nu ştiu dacă rămân, dacă nu plec în străinătate, continui la Horezu. Am oferte din primă ligă din străinătate, şi din Liga 2 din ţară, dar voi vedea în ianuarie. Îmi pare rău că nu am putut ajuta colegii ultimele trei etape, au fost şi meciuri în care regret că nu am dat cel mai bun randament, dar sper să fie mult mai bine în retur” a spus senegalezul Mansour.

Cioablă, aproape de revenirea în Treapt

Edilul din Horezu, Nicolae Sărdărescu a anunţat că intenţionează să îl readucă la echipă pe atacantul Florin Cioablă, care este mai mult rezervă la CSM Reşiţa. „Facem schimbări radicale în lot în iarnă, aducem trei mijlocaşi şi un vârf, vor fi şi plecări. În mare măsură, se întoarce Cioablă să facă echipă cu Mansour. Avem obiectiv să terminăm pe podium şi să facem o echipă bună pentru sezonul viitor” a anunţat primarul Nicolae Sărdărescu. Flacăra vrea să îi mai legitimeze pe venezueleanul Jorje Paez şi columbianul Alvaro Cortez, sud-americanii care au venit în probe cu o lună în urmă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *