Conducerea SCM nu este de acord ca Florin Pera să antreneze în paralel şi naţionala

Conducerea clubului SCM Râmnicu Vâlcea nu este de acord ca tehnicianul Florin Pera (40 ani) să conducă în paralel şi echipa şi naţionala României.

Comisia Tehnică a FRH a propus patru nume pentru postul de selecţioner: Aurelian Roşca, Bogdan Burcea, Florin Pera şi Adi Vasile. Pe 19 ianuarie, echipa națională are deja o primă acțiune în vederea pregătirii turneului preolimpic de la Podgorica. Rând pe rând, Burcea, Vasile şi Roşca au refuzat.

După ce a cunoscut succesul la Vâlcea, Florentin Pera era gata să preia şi naţionala, cu care să încerce o calificare miraculoasă la Olimpiadă.  „Sunt onorat că sunt unul dintre cei posibili selecţioneri. Într-adevăr, sunt anumite criterii pe care le-a enunţat domnul preşedinte al FRH, Alexandru Dedu. O să am o discuţie, dar sub nicio formă nu renunţ la echipa de club. Pe viitor, dacă vor mai fi şanse sau poate şi acum, nu se ştie, dacă există vreo posibilitate, nu refuz echipa naţională. Echipa naţională nu se refuză, însă bineînţeles că nu voi renunţa la Vâlcea. Dacă ăsta va fi un criteriu, cu siguranţă voi continua la echipa de club” a anunţat Florin Pera.

Numai că șefii de la SCM Rm. Vâlcea s-au opus ca tehnicianul să pregătească în paralel şi naţionala, dorind ca Florin Pera să îşi canalizeze toate energia pentru meciurile echipei în campionat şi Liga Campionilor.

„Conducerea SCM Rm. Vâlcea s-a întrunit pentru a discuta această situație. Am căzut de acord că e imposibil ca acum antrenorul nostru să preia și echipa națională. Gândiți-vă că lotul național ar trebui să se reunească între 19 și 22 ianuarie, pentru un prim stagiu de pregătire. Florentin Pera ar pleca la lot, iar de echipă cine se va ocupa? Noi debutăm pe 25 ianuarie, la doar trei zile distanță, în Liga Campionilor, în fața celor de la Krim Ljubljana. Cu părere de rău o spun, nu cred că ar avea timpul necesar pentru a face o treabă bună”, a declarat președintele SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu.

Între 20-22 martie, naţionala va juca la turneul preolimpic, fiind repartizată într-o grupă infernală, cu Muntenegru, Norvegia şi Coreea de Nord. Ultima echipă a anunţat că nu va participa, astfel că Kazahstan ar fi prima opţiune de înlocuire, nefiind însă exclus ca Federaţia Internaţională să dea locul în grupă unei naţiuni puternice, cum ar fi Germania sau Danemarca. Turneul preolimpic va avea loc în Muntenegru, iar naţionala gazdă şi Norvegia sunt mari favorite.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *