Modernizarea pieţei centrale, în atenţia primarului Nicolae Sărdărescu

O piață agroalimentară modernă, dotată cu standuri pentru produsele lactate, carne, peşte şi legume, cu frigidere şi hală de sortare se va amenaja, în scurt timp, în centrul oraşului Horezu. Astfel, oamenii își vor putea vinde fructele și legumele în bune condiții. Primarul PSD din Horezu, Nicolae Sărdărescu spune că noua piață face parte dintr-un proiect aflat pe agenda sa încă din primul an de mandat, extrem de amplu, menit să schimbe complet zona din punct de vedere arhitectural și funcțional:

1000 de locuri noi de parcare în zona pieței

„Nu este un proiect lăsat de izbelişte. Am insistat asupra lui, cu toată opoziţia celor de la PNL şi de la PER pe care nu i-am înţeles niciodată, fiindcă ei ştiu clar în ce stadiu este piaţa din Horezu şi mai ştiu destul de bine că nu poate fi renovată, pentru că este destul de veche. Materialele din care a fost cândva construită piaţa nu pot să menţină temperatura adecvată produselor, iar izolarea ar fi doar o cârpeală. Podul care se construieşte în acea zonă , special l-am făcut fiindcă, pe lângă piaţa modernă pe care o vom face, realizăm astfel şi o parcare de 1000 de locuri. Pentru proiectul de amenajare a pieţei în acea zona a oraşului am găsit soluţia financiară, iar în cel mai scurt timp vom începe lucrările şi la această investiţie. Oraşul are nevoie de o piaţă modernă, dar şi de o parcare foarte mare. Cu bani din bugetul local am reuşit să facem anul acesta lucrări de modernizare a drumurilor, s-a construit un pod , iar în prezent se lucrează la cel de-al doilea. În total, s-au realizat investiţii cu bani din bugetul local de aproximativ un milion de euro. Acest lucru s-a făcut cu chibzuinţă, şi datorită faptului că gradul de colectare a taxelor şi impozitelor a fost unul foarte bun”, ne-a precizat primarul PSD din Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Un milion de euro, pentru proiecte locale

La Horezu, cu bani europeni s-a achiziţionat un utilaj multifuncţional prin GAL şi se amenajează Centrul socio-cultural de la Romanii de Sus, iar proiectul privind amenajarea centrului ISU este în faza de proiectare, având contractul de finanţare semnat: „Cu bani europeni se va moderniza parcul Constantin Brâncoveanu. S-a reziliat contractul cu primul constructor fiindcă nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale. Avem în plan modernizarea centrului istoric, proiect care este pe site în faza de licitaţie. Tot cu bani europeni se va moderniza şi strada Independenţei, ceea ce va schimba înfățișarea întregii zone, inclusiv unde se află biserica şi târgul. Proiectul este în faza de licitaţie. Nu în ultimul rând avem în plan modernizarea, extinderea şi automatizarea iluminatului public, în valoare de 5 milioane de euro, bani europeni, un proiect pentru care vom semna contractul de finanţare”, a precizat primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *