La Berislăveşti, dările către stat nu s-au majorat

Construcția bugetară a Primăriei Berislăveşti în acest an este axată în principal pe funcționare și investiții,iar majorarea taxelor locale se va face doar cu câteva procente, dar nesemnificativ, a anunţat viceprimarul cu atribuţii de primar Nicolae Popescu: „Nu o este o majorare semnificativă pe care cetăţenii să o simtă, creşterea se face conform codului fiscal. Majorarea taxelor şi impozitelor nu este o soluţie în ceea ce priveşte creşterea bugetară, ea reprezentând doar o împovărare a cetăţeanului”, este de părere viceprimarul cu atribuţii de primar Nicolae Popescu.

Tinerii care şi-au dorit să-şi construiască o casă în comună au primit o mână de ajutor de la primărie

Administraţia locală din Berislăveşti a dat în concesiune tinerilor din localitate parcele de teren pentru a-şi construi locuinţe, cu posibilitatea de a le cumpăra după finalizarea construcţiei. Primăria mai are suprafață de teren în satul Stoeneşti, strada Richeru pentru încă cinci loturi de case: „Intenţionăm să dăm în concesiune şi aceste cinci loturi, pentru că avem cereri din partea tinerilor care vor să îşi construiască locuinţe la noi în comună. În total, peste 35 de tineri din localitate şi-au construit case, iar anul acesta, în multe dintre aceste familii va veni pe lume câte un bebeluş, inclusiv soţia mea este însărcinată. În localitate suntem multe familii tinere, iar anul acesta şi anul viitor vom avea peste 20 de nou născuţi. Pe mine mă bucură acest fapt, pentru că am atras fonduri pentru construirea a două grădiniţe la standarde de ultimă generaţie, iar anul acesta ambele locaţii se vor finaliza. Avem şcoli moderne, dar şi o infrastructură bine pusă la punct”, a afirmat viceprimarul cu atribuţii de primar.

Nicolae Popescu: „Construirea noilor grădiniţe vine în sprijinul tinerilor căsătoriţi”

Pentru a veni în sprijinul părinţilor care au copii de vârstă preşcolară şi sunt nevoiţi sa apeleze la serviciile unor grădiniţe cu program prelungit din alte localităţi sau să-i lase acasă, cu bunicii, administraţia locală din Berislăveşti a atras fonduri europene în vederea înfiinţării unei grădiniţe cu program prelungit şi a unei grădiniţe cu program normal.

Noile locaţii se construiesc în centrul comunei. Demersurile administraţiei locale au venit la cererea tinerilor din localitate, care au sesizat nevoia, în primul rând, a deschiderii unei grădiniţe cu program prelungit. La ora actuală nu funcționează nici o astfel de unitate la Berislăveşti. Ambele grădiniţe vor avea în dotare săli de clasă spaţioase, dormitoare cu dotări complete, săli de masă, toalete amenajate special pentru copii şi vor fi dotate cu material didactic. Curţile vor fi amenajate ca spaţiu de joacă pentru copii, cu tobogane şi leagăne: „Prin intermediul Agenţiei de Finanţare a Investiţiilor Rurale s-a reuşit obţinerea finanţării pentru realizarea proiectului de construire a grădiniţei cu program prelungit, iar lucrările la cea de-a doua grădiniţă cu program normal se vor finaliza în toamna acestui an. Demersurile noastre au venit la cererea cetăţenilor din localitate. În localitatea noastră, dar şi în localităţile vecine sunt multe familii tinere care nu au cu cine să își lase copiii, cât timp ei sunt la serviciu, iar construirea acestei grădiniţe vine în sprijinul lor. Localitatea se populează pe zi ce trece, tot mai mulţi îşi construiesc case, deci există o evoluţie demografică ascendentă. Noi am sprijinit în acest sens tinerii din Berislăveşti, care primesc gratuit şi teren de casă. În localitatea Berislăveşti funcţionează în trei sate grădiniţe, dar vrem să îi aducem pe toţi copiii în noua grădiniţă cu program normal, care se construieşte în prezent”, ne-a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar, Nicolae Popescu.

Comuna întinerește pe zi ce trece

În condițiile în care sate întregi se sting încet, pentru că tinerii pleacă la oraș, la Berislăveşti se întâmplă exact invers. Comuna întinerește pe zi ce trece, numărul locuitorilor este în creştere, pentru că mulţi „orăşeni” din părăsesc urbea și se stabilesc în provincie, la curte și la aer curat.

În cel mai scut timp, localitatea, aflată la nici 20 de kilometri de municipiu şi la o aruncătură de băţ faţă de Călimăneşti va deveni un una dinte cele mai cochete aşezări, care va atrage tot mai mulți tineri.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *