Drumul spre Mănăstirea Frăsinei este în plin proces de consolidare

În baza unui contract de finanțare semnat în anul 2018 cu Guvernul României, Consiliul Județean Vâlcea a demarat lucrările la unul dintre cele mai importante drumuri turistice din județul Vâlcea, și anume cel care duce spre Mănăstirea Frăsinei. Astfel, drumul județean care pornește de la DN 7, din comuna Bujoreni, continuă pe teritoriul comunei Muereasca și ajunge până la Mănăstirea Frăsinei este în proces de reabilitare. În prezent, RAJDP Vâlcea intervine în trei puncte, unde execută lucrări de terasamente, de consolidare și lărgire a platformei drumului și amenajează ziduri de sprijin.

„Drumul Athosului românesc” va fi unul dintre cele mai moderne și frumoase drumuri ale județului Vâlcea și, de ce nu, din România, fiind singura cale de acces către o mănăstire unică din această parte a Europei, se menționează într-un comunicat al Consiliului Județean Vâlcea.

În această perioadă, Consiliul Judeţean Vâlcea continuă de asemenea seria lucrărilor de reabilitare şi asfaltare a drumurilor din judeţ. Miercuri, 15 ianuarie 2020, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a fost prezent pe DJ 676, în comuna Roșiile, acolo unde drumarii RAJDP Vâlcea toarnă asfalt pe un segment de 2 km, în zona km 40+000 – 42+000, și pregătesc pentru asfaltare alți 4 km. DJ 676 Vaideeni – Tetoiu – Bălceşti, traversează 8 comune, fiind cel mai lung drum judeţean din Vâlcea (76 km).

„Este un drum extrem de important, pentru că deservește 8 localități și peste 20.000 de vâlceni. Am început lucrările de la intersecție, din comuna Lăpușata, unde au fost asfaltați 2 km, iar în prezent, se toarnă asfalt pe raza comunei Roșiile. În acest an, vom reabilita complet acest sector de drum județean (8 km), pe care nu s-a mai turnat covor asfaltic de cca. 36 de ani. Ne bucurăm că vremea ne ajută să continuăm lucrările pe drumurile județene.”, a declarat Constantin Rădulescu, președinte al Consiliului Județean Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *