Familiile cu trei copii vor primi bani de la stat pentru achiziţionarea unei maşini

Familiile cu trei copii ar putea să primească bani de la stat pentru achiziţionarea unei maşini, dacă va fi adoptat proiectul „Un autoturism pentru fiecare familie”. 

Proiectul „Un autoturism pentru fiecare familie” este deja pe masa Senatului

„Având în vedere necesitatea adoptării unor măsuri urgente în vederea stimulării natalităţii pentru stoparea crizei demografice din România şi totodată necesitatea stimulării achiziţionării unor autovehicule noi, de minim 7 locuri, mai puţin poluante, se impune adoptarea programului „Un autoturism pentru fiecare familie”, care vizează facilitarea accesului persoanelor fizice care au în întreţinere/îngrijire 3 sau mai mulţi copii pentru achiziţionarea de autoturisme noi cu poluare redusă Euro 5 sau Euro 6″, arată iniţiatorii în expunerea de motive.

De când ar intra în vigoare legea?

Dacă va fi aprobat, proiectul ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie 2020. Familiile cu minim 3 copii vor urma să primească suma de 35.000 de lei, echivalentul în moneda europeană fiind de 7.350 de euro, exclusiv pentru cumpărarea unei maşini noi, încadrată în categoria Euro 5 şi Euro 6.Lipsa unei oferte de finanţare adecvate familiilor numeroase în ceea ce priveşte sectorul auto afectează nivelul de trăi al populaţiei. De cele mai multe ori, alegerea unei maşini are la bază raţionamente estetice şi financiare. Însă, atunci când apar copiii, contează foarte mult alegerea unei maşini care asigură atât confortul, cât şi siguranţă pentru întreaga familie.

În funcţie de nevoi şi de scopul utilizării maşina poate fi cel mai bun partener, mai ales dacă familia este mai numeroasă şi este nevoie de o maşină care poate oferi un spaţiu generos şi un confort sporit.

Elena BUDI

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *