Gyor, imposibil de învins

SCM Rm. Vâlcea a pierdut sâmbătă, pe teren propriu, disputa cu Gyor, în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin, scor 20-29.

Deţinătoarea Ligii Campionilor, Gyor este neînvinsă de 2 ani în Europa şi şi-a păstrat invincibilitatea şi la Vâlcea.

Cu o sală arhiplină, Vâlcea a pornit cu multă energie, a condus cu 3-1, s-a ținut bine timp de 22 de minute, cât timp a fost egalitate perfectă, 6-6. Marta Batinovic a dat tonul în defensiva Vâlcii, cu parade de efect. În finalul primei părţi, însă, Vâlcea nu a mai găsit soluţii în atac, a primit patru goluri consecutiv și Gyorul a intrat la cabine în avantaj, scor 10-6.

 În repriza a doua însă, Gyorul a defilat, apărarea vâlceană obosind să se mai lupte cu masivele jucătoare adverse. Cel mai bun atac din Liga Campionilor, cu o medie de peste 33 de goluri/meci, întâlnea cea mai bună apărare!

Vâlcea a suferit din greu în ofensivă, acolo unde nu a putut să găsească soluții pentru a depăși apărarea uriașă a Gyorului din centrul defensivei. Campioana României a căutat soluții mai ales pe extreme, dar Norgaard și Lopez nu au fost deloc în mână și Gyorul nu a iertat.

Nemțoaicele Merz și Kuttler au dat şi ele o mână de ajutor Gyorului şi au dictat eliminări de două minute doar de o singură parte. Cei doi tehnicieni au schimbat liniile, numai că „rezervele” oaspetelor au fost superioare.

Gyor a jucat serios, ca o echipă mare, nu și-a privit adversarul de sus, iar victoria a fost una logică: 29-20. Vâlcea își păstrează intacte șansele de calificare în „sferturi” şi are nevoie doar de două puncte în ultimele trei etape din Main Round. SCM Rm. Vâlcea a suferit cea mai drastică înfrângere pe de teren propriu din acest sezon, dar Gyor este marea favorită la câştigarea trofeului şi în acest an.

Tot în Grupa 2, Buducnost a învins Krim cu 30-28, iar Brest a jucat duminică seara cu Savehof, franţuzoaicele fiind mari favorite.

SCM Rm. Vâlcea – Gyor 20-29 (6-10)

Vâlcea: Batinovic, Ciucă, Dumanska – Băcăoanu, Badea, Da Silva 1, Elghaoui 7, Fernandez 2, Florica 3, Glibko 3, Gonzalez, Liscevic 1, Lopez 2, Norgaard 1, Trifunovic, Zamfirescu

Gyor: Kiss, Leynaud – Amorim 5, Bodi, Brattset 2, Bulatovic, Edwige, Faluvegi 2, Fodor 4, Hansen 2, Knedlikova 1, Kristiansen 8, Kurtovic 1, Nze Minko 1, Oftedal 3, Puhalak.

Rezultate Runda 3:

Buducnost-Krim Mercator 30-28

Brest-Savehof 31-22

          GROUP 2  

1.Györi Audi ETO           7        6        1        0        217-168       13

2.Brest Bretagne             7        6        1        0        217-181       13

3.Buducnost                    7        4        0        3        188-185       8

4.SCM Rm. Valcea          7       2        0        5        160-169       4

5. Krim Mercator             7        1        0        6        167-203       2

6 .IK Sävehof                  7        1        0        6        163-206       2

Cristina Florica: ”Multe eliminări ne-au fost date gratuit”

Cristina Florica crede că arbitrele din Germania au dat eliminări uşor pentru jucătoarele SCM-ului. „A fost un meci foarte greu, prima repriză s-a văzut, au mers atât apărarea cât şi atacul, repriza a doua, probabil din cauza schimbărilor pe care le-am făcut, fetele nu ajungeau la timp în apărare şi s-au dat goluri destul de uşor. Gyor este o echipă puternică, e normal ca jucătoarele să fie puternice, dar cred că multe eliminări ne-au fost date gratuit” a explicat Cristina Florica.

Extrema stânga a subliniat şi erorile din ofensivă. ”Le-am dat mingi gratuit şi e normal să te alerge, să nu ajungi în apărare şi acolo s-a făcut diferenţa. Cred că am muncit foarte mult ca să fim la acest nivel, noi încercăm să ne autodepăşim şi să câştigăm fiecare meci. De data asta nu s-a întâmplat” a mai declarat Florica

Florin Pera: „Fizic, nu am ţinut ritmul cu Gyor”

Antrenorul SCM-ului, Florentin crede că diferența de la finalul jocului cu Gyor a fost prea drastică. „Cred că din punct de vedere fizic nu am reuşit să ţinem ritmul Gyor-ului. Gyor are un lot foarte valoros, are două echipe, orice schimbare la ele nu se simte sub nicio formă. Vin cu prospeţime de pe bancă, aduc un plus de valoare în joc şi cred că acest lucru a contat în meci. Ştiam de la început că sunt echipa care pleacă cu prima şansă, normal e să fie favorită, e campioana Europei, noi suntem în primul an”.

Tehnicianul SCM-ului subliniază că jucătoarele sale au irosit uşor multe atacuri. „Văzând că Gyor-ul a luat avantaj, am vrut să să rezolvăm faza de atac, am irosit multe mingi copilăreşti. Atunci când greşeşti cu echipe mari, e greu să le faci faţă. Asta le-am cerut înainte de meci, să joace cât mai exact în atac, cu mingi cât mai lungi, dar au apărut greşelile tehnice. Diferenţa e prea drastică faţă de ce a fost în teren, dar desigur că la acest moment Gyor-ul e mai bună. Trebuie să fim realişti şi obiectivi. Suntem cu un pas în sferturi, putem visa şi acolo, nu se ştie niciodată”, a declarat antrenorul echipei SCM Rm. Vâlcea, Florentin Pera, la finalul meciului.

Kiki Liscevic:”Avem şanse mari la sferturi”

Centrul Kristina Liscevic a simțit că Gyorul a avut un mic ajutor și din partea arbitrelor germane. „Simt că am jucat prea mult în inferioritate. În repriza a doua am fost aproape mereu cu un om în minus pe teren. Nu mă pot pronunța dacă deciziile au fost sau nu corecte, o să revăd meciul, să văd și unde am greșit! În fața campioanei Europei este greu să joci șase contra șase, închipuiți-vă cum e să joci aproape o repriză cu un om mai puțin. Ele au început în partea a doua să dea gol după gol, s-a ajuns la diferență de șase goluri, cum să mai recuperezi? Diferența nu cred că reflectă realitatea. Echipa mea a avut dorință de a lupta, a avut atitudine! Toate ne-am dorit victoria, dar în asemenea condiții era greu de crezut că o vom putea obține!”

Sârboaica speră ca SCM să termine Main Round pe locul 4. „Obiectivul nostru este să obținem locul 4 în grupă și apoi vom vedea ce se va mai întâmpla. Șansele sunt într-adevăr mari, dar trebuie să câștigăm meciurile cu Krim și cu Savehof. Când vom fi calificate matematic putem să ne relaxăm. Gyor are șanse mari să câștige încă o dată trofeul. Sunt jucătoare valoroase, profesioniste. Au jucat cu atitudine și toată lumea a văzut că până la final au fost concentrate” a mai spus Liscevic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *