O bază sportivă nouă ar urma să fie amenajată anul acesta, la Băile Olăneşti

La Olăneşti, Sorin Vasilache va demara procedura de achiziţie, proiectare şi execuţie privind construirea unei baze sportive pe strada Tudor Vladimirescu. Primarul anunţă că noua bază sportivă va include un teren de fotbal şi va fi dotată cu instalaţie pentru nocturnă. De utilitatea ei se vor bucura elevii de la şcolile din localitate, dar şi echipa de fotbal a oraşului.

„Avem o suprafaţă de 1,2 hectare pentru care s-a întocmit o documentaţie tehnică şi s-au aprobat indicatorii tehnici. Bază sportivă se va amenaja cu fonduri alocate de la bugetul local. Ne-am propus să finalizăm lucrarea în maximum 12 luni. Baza va cuprinde un teren de fotbal cu dimensiuni de 60 x 100, gazon sintetic, tribune, vestiare, utilităţi, locuri de parcare, tot ceea ce este necesar unei baze sportive”, a precizat primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

Lucrările pentru modernizarea infrastructurii continuă şi anul acesta

Pe drumul judeţean 656 se execută lucrări de consolidare a drumului judeţean în trei zone şi, ulterior, va continua asfaltarea până la cabana Direcţiei Silvice, însumând un kilometru. Pe strada Glodeanu, drumul care face legătura cu localitatea Muereasca, vor continua lucrările de modernizare: „Drumul se află în localitate componentă Olăneşti şi are o lungime de 2 kilometri. Iniţial am vrut să realizăm modernizarea străzii printr-un proiect cu fonduri europene, prin POR, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, investiţie care nu a fost finalizată, deoarece în perimetrul acestei străzi sunt intabulări ale persoanelor private. Ghidul solicitantului ne dă posibilitatea să actualizăm cartea funciară pe parcursul unui an şi aveam timpul necesar pentru a face rectificările adecvate ca UAT Băile Olăneşti să fie proprietarul străzii. Din păcate, în urma analizei făcută de ADR, ca să fie eligibilă finanţarea trebuia sa avem carte funciară în momentul depunerii documentaţiei. Din cauza acestui fapt nu s-a putut obţine finanţarea”, a precizat primarul social-democrat, Sorin Vasilache.

Pe acest drum, în 2019 s-au executat lucrări de modernizare pe o lungime de 318 metri, zona cu înclinaţie ridicată fiind consolidată cu beton, s-au făcut traversări pentru preluarea apei, rigole şi urmează ca anul acesta să se modernizeze diferenţa de drum rămasă nefinalizată.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *