Adrian Sandu: „Vreau să schimb ceva în politică”

Prim vicepreşedintele filialei Pro România Vâlcea, Adrian Sandu, psiholog şi preşedinte al Colegiului Psihologilor Filiala Vâlcea, dar şi prim vicepreşedinte al organizaţiei judeţene şi preşedintele interimar al organizaţiei municipal Râmnicu Vâlcea dezvăluie pentru ziarul Impact real strategia de abordare a alegerilor care urmează, având în vedere faptul că Pro România este un partid de tip start up, iar construcţia organizaţiilor locale s-a făcut aproape de la zero. Aflaţi în rândurile de mai jos care sunt candidaţii formaţiunii la alegerile locale, ce strategie şi ce alianţe vor încheia pentru alegerile locale. 

Impact real: Câţi membri aveţi în cadrul organizaţiei de la Vâlcea?

Adrian Sandu: În momentul acesta avem în jur de 2000 de membri. Avem 1500 de adeziuni la sediu, iar domnul Dragu, responsabilul zonei Horezu are în jur de 500 de adeziuni. Avem membri din mai multe localităţi, dar continuăm activitatea de înscriere. În organizaţia municipală avem 127 de adeziuni, dintre care, la momentul actual avem oameni care au plecat. Pot da un singur exemplu: Alina Lupu. Nu avem o demisie oficială, dar ştim că dânsa a plecat la PSD. Am rămas însă tot la 127 de adeziuni.

Impact real: Câte organizaţii aveţi în judeţ?

Adrian Sandu: În judeţ ne lipsesc 18 organizaţii, însemnând că avem un număr de 71 de organizaţii active. Dacă nu eram presaţi de timp, cred că până acum aveam numărul maxim de organizaţii. Unii vor să vină, alţii vor să plece, eu sunt deschis să vină toată lumea la noi, dar cu condiţia să pună mâna pe muncă. Funcţiile trebuie împărţite după muncă, adică după roadele muncii. Eu, personal îmi iau munca foarte în serios, alerg la fiecare organizaţie după ce vin de la cabinet, şi mai ales de vineri până duminică. Am reuşit să activez foarte multe organizaţii care erau doar la nivel de structură. În ultimele zile am făcut organizaţii la Roşiile, Zătreni, Stoileşti, Sineşti, Grădiştea, Lădeşti, Copăceni şi Roeşti.

Impact real: Ce v-a determinat să candidaţi pentru alegerile locale?

Adrian Sandu: Ca să fie lucrurile clare, eu am ce să fac, sunt preşedinte la Cabinetul Psihologilor Vâlcea, am propriul meu cabinet psihologic şi câştig destul de bine, dar îmi doresc să schimb ceva în politică, să profesionalizăm clasa politică. Nu fac lucrul acesta pentru a-mi aduce foloase personale, nu vreau să fiu director sau să ocup altă funcţie. Efectiv, vreau să demonstrez unor persoane că se poate face politică şi fără să alergăm după funcţii. Voi candida la Consiliul Judeţean cu siguranţă, şi vreau să va asigur că toată indemnizaţia o voi dona copiilor cu autism. Am în terapie copii cu autism care plătesc, cabinetul fiind privat şi neavând contract cu CNAS, dar, din indemnizaţie, voi dona şi voi face aceste terapii în mod gratuit. Vreau să schimb ceva, dacă reuşesc, iar, dacă nu reuşesc, măcar am inima împăcată ca am încercat să fac ceva.

Impact real: V-aţi pregătit candidaţii pentru alegeri în localităţi?

Adrian Sandu: Avem câteva orientări pentru Consiliul Judeţean, eu sunt candidat pentru preşedinte şi avem în acest moment şi lista de consilieri conturată. Vorbim aici despre poziţiile eligibile, şi sperăm să avem minim trei poziţii eligibile la Consiliul Judeţean, eu fiind unul dintre candidaţi. Sperăm ca, până în momentul alegerilor să reuşim să aducem alături de noi una dintre personalităţile de marcă ale judeţului, cu care suntem în momentul actual în discuţii, şi care poate obţine un scor mai bun decât pot obţine eu. Cu siguranţă este loc de oameni care sunt mult mai cunoscuţi, mai ales pe plan politic, şi care au făcut ceva pentru judeţ. Dacă nu vor veni aceste personalităţi cu notorietate, este normal să ne asumăm fiecare candidaturile. Pentru Consiliul local, îl avem pe Radu Marinoiu, care este propus de mine. Dânsul nu îşi doreşte acest lucru, el ar vrea mai degrabă la Consiliul Judeţean, fiind şi secretarul general al partidului la nivelul organizaţiei Vâlcea. Este un om care a lucrat o viaţă pe platformă, a fost director economic la CET, şi cred că ar fi un candidat eligibil. Cât despre localităţi, avem următoarea problemă: avem localităţi slabe, bune şi foarte bune. În ultima perioadă asistăm la o goană a PNL, PSD şi PER după candidaţii noştri foarte buni, adică în acele localităţi unde am obţinut de la 10 la 14%. De exemplu, la Şuşani am avut o organizaţie foarte bună, pe care am reconstruit-o, dar PSD ne-a luat un om foarte bun, care a obţinut 14% la europarlamentare. Am încercat să îl conving să nu plece, dar PSD este un partid mare, şi a reuşit să îl ia. Avem şi candidaţi care au rezistat tentaţiei, cum este de exemplu candidatul nostru de la Livezi. Oricum, sunt doar două cazuri ale celor care au plecat.

Impact real: V-aţi conturat un program electoral?

Adrian Sandu: Fiecare dintre candidaţii noştri la nivel de primărie au identificat problemele şi soluţiile pe care le găsesc aceştia pentru rezolvarea problemelor comunităţii pe care vor să o reprezinte, iar în dosarul de candidatură pe care îl vom prezenta în aprilie la Bucureşti, fiecare îşi va prezenta dosarul cu cele precizate mai sus. Aici vorbim de modul în care îi vom convinge pe oameni să ne voteze. Vom face o campanile din uşa în uşa, dar mai ales încercăm să câştigăm propunând candidaţi buni şi proiecte reale pentru comunităţile respective, rezolvarea problemelor, rezolvarea lipsei gazelor şi alte probleme care persistă de ani buni, dar nimeni nu le găseşte o rezolvare. Trebuie să avem în vedere în primul rând îmbunătăţirea nivelului de trai al cetăţeanului şi găsirea unor soluţii viabile pentru a aduce cât mai multe locuri de muncă în judeţ.

Impact real: La nivel naţional, Pro România face alianţă cu PSD. În cazul organizaţiei judeţene veţi ajunge la un astfel de consens?

Adrian Sandu: La nivel naţional se va face o alianţă cu PSD, dar la nivel local vom merge singuri în alegeri. Avem libertatea de a constitui alianţe în funcţie de interesul nostru. Dacă noi avem într-o localitate un candidat puternic de primar vom căuta să ajutăm acel candidat prin alianţe, cu PMP, PSD, PNL, cu cine va dori să facă aceste alianţe cu noi. De asemenea, vom încerca să ne impunem candidaţii, dar, dacă nu se poate să impunem candidatul nostru, poate că avem şi localităţi de acest gen, putem să sprijinim un alt candidat foarte bine plasat şi facem alianţă locală, la nivelul consiliului local. Aceste alianţe vor fi gândite de la caz la caz. La nivelul judeţului nu avem o bună colaborare cu PSD, şi spun asta cu regret.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *