Opinie: Isteria generalizată este virusul letal pentru societate

Nu se aud cumva din depărtare nişte urlete de durere? Nu vi se pare că din ce în ce mai mulţi oameni pe lângă care treceţi zilnic pe stradă au contractat un virus letal, numit prostie sau isterie, şi că uneori această prostie aproape că începe să doară? Cred că, în ultimele zile, subiectul coronavirus a ajuns la cel mai înalt grad de răspândire, cu largul sprijin al mijloacelor media aşa-zis profesioniste. Subiectul a început să bântuie prin minţile odihnite ale unora şi face ravagii prin buzunare şi prin farmacii. Până şi drogheriile sunt goale acum. Nu mai există pic de spirt, măşti de protecţie, vitamine, mănuşi, usturoi, în general nimic asociat în vreun fel cu răceala sau imunitatea. Unii, prevăzători din fire, au început să-şi facă şi provizii, dacă se întâmplă cumva să-i lovească virusul fără cămara doldora de paste făinoase, făină, mălai, şi alte conserve? Una peste alta, nebunia este generalizată, iar cei care au produs probabil în laborator acest nou virus, destinat pentru împuţinarea asiaticilor, dar care a scăpat puţin de sub control şi prin Europa, pot face acum un studiu asupra spiritului de turmă, alimentat de rapiditatea cu care unii înghit pe nemestecate informaţiile care li se aruncă pe piaţă, fără să facă un minim efort de a trece prin filtrul gândirii logice acţiunile la care sunt îndemnaţi.

În spatele cortinei se desfăşoară, însă, adevărata acţiune din spatele noului virus. Pe de o parte efectul fizic este împuţinarea populaţiei asiatice, iar, mult mai important, coronavirusul a dat o lovitură grea economiei chineze, devenită predominantă pe plan mondial. Cu această ocazie numeroase companii care se considerau inatacabile, cum este şi Apple, de exemplu, au realizat că producţia lor depinde în mare măsură de … starea de sănătate a micilor albinuţe chineze care lucrează în fabricile unde îşi produc componentele. Dintr-o dată, producătorii de imunostimulatoare şi materiale de protecţie s-au trezit cu o cerere impresionantă, iar unii producători de alimente probabil cred că i-a lovit pronia cerească, atunci când au văzut cum se goleau rafturile cu produse pe care înainte le ţineau în depozite cu lunile.

Despre România ce să mai vorbim? Deocamdată ne bazăm, ca de obicei în situaţiile de criză, pe ajutorul lui Dumnezeu, care are grijă de noi şi nu ne trimite prea mulţi bolnavi pe aici, apărându-ne astfel să descoperim lacunele din sistemul nostru sanitar. Ne vom grăbi, totuşi să îmbogăţim niscaiva firme străine care produc diverse maşinării menite să controleze temperatura, sau care se vor grăbi să ne vândă medicamente foarte scumpe, poate chiar un vaccin, descoperit la momentul potrivit, adică abia după ce virusul îşi va face pe deplin efectul. Până atunci, însă, constatăm că mai există şi pe la noi persoane cu simţul măsurii şi care ne pot livra informaţii corecte care să ne ferească de isterie: reputatul medic George Trelea recomandă pur şi simplu întărirea imunităţii organismului, pentru a lupta cu noul virus şi cu fratele său mai mic, virusul gripal. În opinia sa sunt suficiente 2000 unităţi de vitamina D3 şi 2000 miligrame de vitamina C, ceea ce reprezintă doza maximă orală în fiecare zi, iar în completare se recomandă cure de probiotice complexe, respectiv probiotice naturale, adică iaurt sau chefir. Medicul nu recomandă astfel să ne golim buzunarele alergând prin supermarketuri, pentru ca, mai apoi, să umplem coşurile de gunoi cu tot ce am cumpărat, ci mai degrabă evitarea stresului şi evitarea expunerii la frig, ambele scăzând imunitatea. În plus, administrarea de antibiotice se face numai cu indicaţie medicală justificată. Apoi urmează sfatul cel mai important: „comportamentul social şi profesional trebuie să fie cel normal, nu vă lăsaţi conduşi de frică sau panică. Este o viroză, adevărat, cu un virus nou, dar în nici un caz mai severă decât altele pe care le-am trecut. Ascultaţi numai comunicate oficiale şi sfaturi de la specialişti avizaţi. Profesorul Streinu-Cercel este cel mai competent”, ne sfătuieşte unul dintre cei mai buni medici vâlceni.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *