În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local de vineri, 13 martie, consilierul PNL Grigore Crăciunescu a ţinut să menţioneze faptul că din surse proprii a constatat că igienizarea mijloacelor de transport în comun este realizată de şoferii autobuzelor, respectiv microbuzelor, şi nu de personalul special de curăţenie, iar igienizarea se face cu produse pe bază de spirt, fără a se folosi produse de igienizare pe bază de cloramină, substanţă specială folosită pentru dezinfectare. Aceste măsuri de igienizare au fost implementate din cauza pandemiei cu noul coronavirus, iar pentru siguranţa cetăţenilor s-au luat aceste măsuri de siguranţă.

„Am făcut o vizită prin oraş joi, 12 martie şi, la capăt de linie, unde staţionau autobuzele, am observat că igiena mijloacelor de transport era realizată de şoferi şi nu de personalul special pentru curăţenie, iar în pulverizatoarele care trebuiau să conţină soluţii speciale de igienizare, şoferii mi-au confirmat că de fapt era spirt. Consider că ar trebui să ajutăm ETA să cumpere soluţii pe bază de cloramină, care sunt soluţii speciale pentru igienizare, şi pe lângă igienizarea autobuzelor la fiecare final de cursă, la sfârşitul zilei ar trebui făcută o igienizare extremă cu cloramină pentru toate mijloacele de transport, tot în ideea de a veni în sprijinul oamenilor, deoarece nu trebuie să ne punem întrebarea dacă vine şi la noi acest virus dezastruos, sau când va veni la noi, trebuie prevenit”, a declarat consilierul PNL Grigore Crăciunescu, în cadrul şedinţei din 13 martie.

Primarul a ţinut să îl asigure atât pe consilierul Crăciunescu, dar şi pe ceilalţi consilieri că igienizarea mijloacelor de transport în comun este realizată corespunzător, cu soluţii speciale, iar în cazul în care resursele acestor soluţii sunt epuizate, personalul desemnat pentru a realiza această igienizare foloseşte alte mijloace de dezinfecţie. „În primul rând lipsa materialelor dezinfectante este o problemă, cred eu, în toată ţara. Avem un program stabilit pentru igienizare, este un orar special creat pentru ca fiecare mijloc de transport să nu plece la următoarea cursă fără să fie dezinfectat. Din surse sigure vă pot asigura că autobuzele sunt şi vor continua să fie igienizate cu soluţii pe bază de clorum, iar începând cu săptămâna viitoare vom primi soluţii de igienizare şi dezinfectare pentru a ne reînnoi stocurile, deoarece este o criză cu aceste soluţii, dar vom încerca prin orice metodă să nu rămânem fără aceste materiale speciale pentru dezinfectare”, a declarat primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *