Testarea şi trierea persoanelor suspecte de COVID-19 se poate face eficient la Vâlcea

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea din 25 martie, preşedintele Constantin Rădulescu a propus consilierilor judeţeni alocarea sumei necesare achiziţionării unui aparat de testare pentru coronavirus. S-a aprobat astfel alocarea sumei de 450 de mii de lei pentru un echipament complet – analizor Real Time PCR -, necesar pentru diagnosticarea cât mai rapidă a persoanelor suspecte de coronavirus. De asemenea, au fost montate mai multe corturi de triaj a pacienţilor în curtea spitalului, iar toate spitalele din judeţ au pregătit saloane speciale unde să poată fi izolaţi pacienţii suspecţi de infectare cu noul virus.

Echipamente şi containere pentru trierea persoanelor suspecte de COVID-19

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea din 25 martie, preşedintele Constantin Rădulescu a propus consilierilor judeţeni alocarea sumei necesare achiziţionării unui aparat de testare pentru coronavirus. S-a aprobat astfel alocarea sumei de 450 de mii de lei pentru un echipament complet – analizor Real Time PCR -, necesar pentru diagnosticarea cât mai rapidă a persoanelor suspecte de coronavirus. Acesta este un demers benefic şi necesar pentru a identifica persoanele infectate cât mai repede cu putinţă, având în vedere actuala situaţie a pandemiei.

Containere suplimentare, pentru trierea bolnavilor

Dotarea Laboratorului de Analize Medicale cu echipamentul de testare special va eficientiza activitatea de triere şi cea de izolare a pacienţilor suspecţi de COVID-19. Totodată, Consiliul Judeţean Vâlcea va achiziţiona containere modulare pentru triaj epidemiologic, pentru a putea fi folosite la Spitalului Judeţean Vâlcea. Acest demers este necesar pentru evitarea răspândirii noului coronavirus, iar ca o măsură suplimentară faţă de cele luate până acum, preşedintele Constantin Rădulescu a solicitat conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea să transmită Consiliului Judeţean Vâlcea o notă de fundamentare, privind necesitatea şi oportunitatea achiziţionării a patru containere cu dimensiunea 6×4,8 metri, dotate cu baie proprie.

 „Am solicitat conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea să ne transmită o notă de fundamentare privind necesitatea achiziţionării a patru containere, ca o măsură suplimentară pentru protejarea pacienţilor şi a personalului medical, dar şi pentru creşterea capacităţii de triere a bolnavilor care se prezintă la UPU Vâlcea cu simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Consider că, în această perioadă complicată, pe lângă achiziţionarea aparatului de testare Real Time PCR, pe care deja am aprobat-o, dotarea Spitalului Judeţean Vâlcea cu aceste containere constituie o măsură în plus pentru diagnosticarea rapidă şi în siguranţă a suspecţilor de COVID-19. Sănătatea vâlcenilor a fost şi rămâne pentru noi o prioritate, pe care o vom trata mereu cu maximă seriozitate”, spune preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu.

Constantin Rădulescu a suplimentat numărului de corturi pentru triaj

Răspândirea coronavirusului a devenit deja o problemă extrem de gravă, iar Consiliul Judeţean Vâlcea ia măsuri concrete pentru a preveni infectarea vâlcenilor. „În urma unei discuţii informale pe care am avut-o, în cursul zilei de vineri, cu managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea am luat decizia de a solicita şi alte corturi de triaj epidemiologic, care să fie amplasate în curtea Spitalului Judeţean Vâlcea”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. Drept urmare, pe data de 28 martie, cu ajutorul reprezentanţilor SJU Vâlcea au fost amplasate încă 3 corturi dotate cu sistem de încălzire şi sistem de iluminat. Acestea urmează a fi folosite la trierea şi izolarea suspecţilor de Covid-19, cu simptomatologie specifică, în aşteptarea rezultatului testului Real Time PCR. Se realizează astfel un triaj epidemiologic al pacienţilor care se prezintă la UPU, triaj extrem de necesar în vederea protejării celorlalţi pacienţi ai acestei unităţi medicale.

Toate spitalele vâlcene au pregătit saloane de izolare 

Conducerea tuturor spitalelor din judeţul Vâlcea se pregăteşte să facă faţă unui număr din ce în ce mai mare de bolnavi posibil infectaţi cu noul virus. Astfel, în urma unei întâlniri care a avut loc recent între preşedintele Consiliului judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, şi managerii spitalelor s-a hotărât ca fiecare dintre unităţile sanitare din judeţ să aibă anumite saloane unde, în caz de necesitate, vor putea fi introduşi bolnavii infectaţi cu coronavirus, care se prezintă la unităţile medicale respective pentru tratament. „Spitalul de la Mihăeşti are un etaj la infecţioase pus la dispoziţia oamenilor, am montat deja cortul de triere în curtea spitalelor, dar trebuie să intensificăm măsurile, mai ales acum, când este stare de urgenţă. Toate spitalele vor lua măsuri de prevenţie şi de protecţie a bolnavilor şi a personalului medical. Inclusiv la Drăgoeşti, la Mihăeşti şi la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea avem saloane pregătite pentru izolarea pacienţilor care ar prezenta simptome sau ar fi suspecţi de coronavirus. Sunt măsuri cu caracter excepţional. De asemenea, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea am luat măsuri ferme şi am solicitat conducerii să se aprovizioneze cu materiale de protecţie sanitară pentru ca accesul în centre să se restricţioneze, respectând condiţiile legale în vigoare. La DGASPC avem la fiecare centru saloane de izolare pentru persoanele care ar prezenta suspiciuni de îmbolnăvire cu noul virus”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *